Sosyal Medya

Güncel

'Demirtaş'a suikast' yalanı Gezi provokatörümden

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracının camındaki çatlağı suikast girişimi gibi gösteren kişi, İngilizler'in taraflı haber ajansı Reuters'in muhabiri Ece Toksabay çıktı. Valilik ve emniyet yetkileri çatlağın suikast girişimi değil sert bir cisimden kaynaklandığını açıklayınca Toksabay'ın yalanı ortaya çıktı. Sürekli provokatif haberleriyle gündeme gelen Ece Toksabay, Gezi kalkışması sırasında da kirli propaganda yürütmüştü.



2009 yılında ODTÜ'den mezun olan ve aynı sene Reuters haber ajansında muhabirliğe başlayan Ece Toksabay,HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a suikast düzenlendiğini iddia etmiş, gerçek çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

EMNÄ°YET VE VALÄ°LÄ°K YALANLADI

Diyarbakır ValiliÄŸi, HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ ve kentte kullandığı makam aracına yönelik herhangi bir saldırının gerçekleÅŸmediÄŸinibildirdi.

DemirtaÅŸ'ın talebiyle incelenmek üzere Ä°l Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürülen aracın gerekli kriminal incelemelere tabi tutulduÄŸu ifade edilen açıklamada, ilk belirlemelere göre, aracın arka camının saÄŸ tarafında 3×3 santimetre büyüklüğünde hasar olduÄŸunun gözlemlendiÄŸi kaydederken, kriminal incelemede "herhangi ateÅŸli silah atış artığına rastlanılmadığı" bildirilen açıklamada, hasarın sert bir cisim çarpmasından meydana geldiÄŸinin deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi.

REUTERS, HABERÄ° KALDIRMADI

Emniyet ve valiliğin açıklamasına rağmen Ece Toksabay imzalı haberi Reuters'ın kaldırmaması tepki topladı.

Haberi kaldırmayan Reuters'ın muhabiri Ece Toksabay, dün akşam ortaya attığı suikast iddiasını kendi hesabından yalanlarken, eski tweetlerini silmemesi dikkat çekti.

GEZÄ° Ä°SYANINA DA DESTEK VERMÄ°Åž

Yaşanan bu skandalın ardından Ece Toksabay'ı merak eden sosyal medya kullanıcıları, Toksabay'ın Gezi Vandallığı'na da destek verdiğini ve kişisel hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu belirledi.

 

Öte yandanToksabay'ın 7 Haziran seçimlerinden önce sosyal medya hesabından paylaştığı bir analiz de dikkat çekti.

"HDP'ye oy vermek, CHP'yi AKP karşısında güçlendirecektir" baÅŸlıklı iddiayı paylaÅŸan Toksabay, "Åžu ana kadar okuduÄŸum en akılcı yazılardan biri" ifadelerini kullanmış.

Takvim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.