Sosyal Medya

Güncel

Önce ingiliz askeri sonra kızılyıldız! Burası Nişantaşı

Nişantaşı kimlik bunalımına girdi. Geçtiğimiz yıllar yılbaşı kutlamaları için Kraliçe'nin askerlerini kullanıp İngiltere'ye selam duran semt, son dönemde terör örgütü PKK ve HDP desteğiyle ön plana çıktı. Zenginliği ve pahalılığıyla kapitalizmin kalesi, bu yılbaşı için ise komünizmin sembolü kızıl yıldızlar ile süslendi.



Ä°stanbul'un en lüks semtlerinden olan ve en ünlü markaların yer aldığı alışveriÅŸ caddeleriyle dünyaca şöhrete sahip olan NiÅŸantaşı bir kez daha kimlik bunalımına girdi. GeçtiÄŸimiz yıllarda belediye baÅŸkanı Mustafa Sarıgül tarafından yılbaşı kutlamaları için Ä°ngiliz Kraliyet Askerleri'nin heykelleriyle süslenen NiÅŸantaşı, "Kraliçe'nin askerleri" yorumlarına neden olmuÅŸtu. Sonraki dönemde terör örgütü PKK'nın siyasi kolu olan HDP'ye destek veren NiÅŸantaşı'nın bu tercihi seçim sandıklarına da taşınmıştı. NiÅŸantaşı ahalisinin HDP ısrarı, PKK terörünün tekrar hortlamasıyla biraz gerilerken, bu kez kapitalizmin Ä°stanbul'daki sembolü sayılan semtte komünizm rüzgarları esmeye baÅŸladı.

KÄ°MLÄ°K BUNALIMI

Zengin semtlerin önde gelen merkezi NiÅŸantaşı, yılbaşı süslemelerinde önceki yıllarda kullandığı Fındıkkıran askerleri yerine komünizm ve sosyalizmin sembolü olan "kızıl yıldız" tercihiyle ön plana çıktı. ÅžiÅŸli Belediye BaÅŸkanı Hayri Ä°nönü'nün NiÅŸantaşı'nın yılbaşı süslemesi tercihi, son dönemde Türkiye'nin dünya çapındaki patronlarının söylemlerini hatırlattı. Koç Holding Yönetim Kurulu Ãœyesi Ali Koç "EÅŸitsizliÄŸin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir" derken, Kale Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Ä°SO Meclis BaÅŸkanı Zeynep Bodur Okyay da "Kapitalizmin insanileÅŸtirilmesi gerek" ifadelerini kullanmıştı. Kapitalizmin yıllardır en önemli temsilcileri olan patronların sosyalizm modasına son olarak Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Bülent Eczacıbaşı da eklendi. Eczacıbaşı önceki gün, kapitalizmin insanlık için istenilen sonuçları vermediÄŸini ifade ederek, "Karamsar bir geleceÄŸe karşı deÄŸiÅŸim zorunlu" diye konuÅŸmuÅŸtu. Patronların modasına uyan NiÅŸantaşı, bir kez daha kimlik deÄŸiÅŸimine gitti.

BeÅŸ köşeli kızıl yıldız, sosyalizm ve komünizmin simgesidir. BeÅŸ köşe emekçilerin beÅŸ parmağını ve aynı zamanda beÅŸ kıtayı temsil eder. Yıldızın beÅŸ köşesi toplumu sosyalizme taşıyacak beÅŸ farklı sosyal grubu da temsil eder. Bu gruplar gençlik, ordu, sanayi işçileri, tarım işçileri ve entelijansiyadır (komünizme ulaÅŸmak için fikir üretmesi gereken sınıf).

2016 BURJUVA DEVRÄ°MÄ°

Son dönemde patronların kapitalizm eleştirisi ve sosyalizm çağrısı sonrası, Nişantaşı'nın kızıl yıldız ile süslenmesi sosyal medyada günün konusu oldu. İşte o yorumlar:

Ali Koç önderimiz, Nişantaşı kalemiz.

Tek yol City's!

Ekmek bulamadık pasta yiyoruz...

Elinde Starbucks, ayağında Prada, üstünde Che tişörtü.

Tatlı su sosyalistleri yılbaşı kutluyor.

2016 Burjuva Devrimi geliyor..

Devrimci karargahımız Nişantaşı...

Adamlar burjuva oldu. Vahşi kapitalist oldu. İngiliz askeri oldu. En son PKK'lı oldu. Şimdi de komünizm.

Son moda devrim Nişantaşı'nda.

Bu yıl haki parka, Che beresi moda olur. Benden söylemesi.

HER YIL AYRI MODA

2014: Ä°ngiliz askerleri 
2015: HDP/PKK 
2016: Komünizm 
2017: Sırada ne var?

Mustafa Sarıgül'ün Şişli belediye başkanlığı sırasında Nişantaşı'nı İngiliz askerleri süslemişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.