Sosyal Medya

Güncel

Ä°stanbul'da BangladeÅŸ'e idam protestosu

ÖZGÜRDER'in çağrısıyla toplanan bir grup Bangladeş yönetimini Cemaat-i İslami liderlerinin idamı sebebiyle protesto etti



Cemaat-i İslami hareketinin liderlerini hukuksuz bir şekilde yargılayıp idam cezalarıyla mahkûm eden ve bunları uygulayan Bangladeş yönetimi, İstanbul'daki Bangladeş Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Özgür-Der'in çağrısıyla toplanan grup konsolosluğun önünde "Katil Hasina Şehidlerin Kanında Boğulacaksın!" yazılı bir pankart açtı.

Eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, 35 yıl önce yaşananları bahane eden Hasina yönetiminin üstelik kayda değer hukuki bir zemini olmayan suçlamalar üzerinden idam cezalarını vermesinin insanlık suçu olduğunu söyledi.

BangladeÅŸ rejiminin iÅŸlediÄŸi suçlar karşısında uluslararası kamuoyunun sessiz kalmasını eleÅŸtiren Kaya, her fırsatta insan haklarından, muhalif fikir ve eylemlerin özgürlüğünden söz eden küresel güçlerin de aynen Suriye’de, Mısır'da, Filistin'de, Irak'ta, DoÄŸu Türkistan’da, Özbekistan'da ve tüm Ä°slam dünyasında olduÄŸu gibi BangladeÅŸ'te de Ä°slami hareket kadrolarına yönelik baskılar, zulümler, cinayetler söz konusu olduÄŸunda bir anda sessizliÄŸe gömülmelerinin ÅŸaşırtıcı olmadığını belirtti.

BangladeÅŸ Cemaati Ä°slami liderlerinin tutumuna da deÄŸinerek; idam cezalarına raÄŸmen dik duruÅŸ göstererek ümmete örneklik teÅŸkil ettiklerini belirten Kaya, Abdulkadir Molla, Muhammed Kamaruzzaman gibi Ali Ä°hsan Mücahid’in de ÅŸehadete onuruyla yürüdüğünü ifade etti.

Konsolosluk önüne yürünerek Hasina yönetiminin lanetlendiği eylem tekbirlerle sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.