Sosyal Medya

Dünya

Ankara'daki protesto İsrail'de yankı buldu

Türkiye ve İsrail milli kadın basketbol takımlarının Ankara’da oynadıkları maçta yaşanan olaylara İsrail’den sert tepki geldi.



Türkiye ve Ä°srail milli kadın basketbol takımlarının Ankara’da oynadıkları maçta yaÅŸanan olaylara Ä°srail’den sert tepki geldi. Ä°srail eski DışiÅŸleri Bakanı ve Yisrael Beytenu Partisi BaÅŸkanı Avigdor Lieberman, Ä°srail hükümetini Türkiye’ye karşı harekete geçmeyi çağırdı. Lieberman, Türkiye’ye “sert bir protesto notası” verilmesini, FÄ°BA’dan “sert disiplin” cezalarının talep edilmesini istedi.

Türkiye’ye yönelik “ÅŸahin” tutumuyla bilinen Avgdor Lieberman, FIBA Kadınlar Avrupa Åžampiyonası Grup Elemeleri maçının oynandığı Ankara Arena Spor Salonu’nda meydana gelen olaylar sırasında Ä°srailli oyuncuların “taciz” edildiÄŸi gerekçesiyle Ä°srail hükümetini hemen harekete geçmeye çağırdı.

Liberman, Ä°srail medyasınca yansıtılan açıklamasında “DışiÅŸleri Bakanlığını Türkiye’ye sert bir protesto notasını vermeye , Kültür ve Spor Bakanlığını ise FÄ°BA ile temasa geçerek Türkiye’ye karşı sert disiplin önlemlerini talep etmeye çağırıyorum” derken olayların “doÄŸrudan ErdoÄŸan hükümetinin Ä°srail’e karşı sert kışkırtmalarının doÄŸrudan sonucu olduÄŸu” iddiasında da bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.