Sosyal Medya

YaÅŸam

Tatlılarda 'Misak-ı Milli meyvesi'

Edirne'nin işgalden kurtuluşu için verilen ilk kutlama yemeğinin menüsü, 93 yıl sonra eski belediye başkanlarından Şerif Bilgen'in torununun arşivinde bulundu. Menüde "kaymaklı saltanat-ı milliye kadayıfı" ile "Misak-ı Milli meyvesi" gibi yemekler var.



Edirneli araştırmacı Cengiz Bulut, Edirne'nin işgalden kurtuluşunun 93. yıldönümünün 25 Kasım'da kutlanacağını hatırlattı. Kentte 1922'de büyük kutlamalar gerçekleştirildiğini, belediyenin 2 gün halka ziyafetler verdiğini anlatan Bulut, halkın bu ziyafetlere davetiyeyle çağrıldığını söyledi.

Bu davetiyenin bir örneğinin eski belediye başkanlarından Şerif Bilgen'in torunu Yavuz Selim Bilgen'in arşivinden 93 yıl sonra ilk kez ortaya çıkarıldığını anlatan Bulut, içinde ziyafet menüsünün de yer aldığı davetiyenin Yılmaz Akçaalan tarafından Türkçe'ye çevrildiğini söyledi.

Cengiz Bulut, üzerinde Selimiye Camii'nin fotoğrafı olan davetiyede, "Anadolu'nun kutsal mücadelesi sayesinde kurtarılan sevgili Edirne'ye İslâm bayrağını tekrar diken ve milletin saltanatını yönetmeye görevli saygıdeğer topluluk şerefine Edirne Belediyesi tarafından verilen ziyafet listesidir" yazısının yer aldığını söyledi.

Menüde, "Muhacir çorbası, Trakya et kızartması, Edirne böreği, kereviz" gibi ana yemeklerin ardından ikram edilen, "kaymaklı saltanat-ı milliye kadayıfı, Misak-ı Milli meyvesi"nin dikkati çektiğini söyleyen Bulut, "Edirne'nin kurtuluş yıldönümlerinde verilen yemekte, bu menünün ikram edilmesi çok anlamlı olur" dedi.

 

[FotoÄŸraf: AA]
 

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.