Sosyal Medya

Güncel

HDP'li Müslüm Doğan'dan Leyla Zana'ya tepki

HDP'li Müslüm Doğan, "Zana gündemi böyle işgal etmemeli" şeklinde tepki gösterdi.



TBMM Genel Kurulu’nda ‘Türk milleti’ yerine ‘Türkiye milleti’ sözleriyle yemini geçersiz sayılan son günlerin siyasette en tartışmalı ismi HDP AÄŸrı Milletvekili Leyla Zana’ya HDP içinden tepki geldi. 

T24'ten Hülya KarabaÄŸlı'nın haberine göre, geçici hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev yapan HDP Ä°zmir Milletvekili Müslüm DoÄŸan, yemin etmemeyi doÄŸru bulmadığını söyleyerek, “Leyla Zana gündemi böyle iÅŸgal etmemeli. Tartışma alanlarımız daralıyor” dedi. 

“Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yeminin anayasal bir gereklilik olduÄŸunu” söyleyen Müslüm DoÄŸan, HDP'nin 7 Haziran'ı iyi okuyamadığı yönünde öz eleÅŸtiride bulundu.

DoÄŸan, konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: 7 Haziran’ı partimiz de doÄŸru dürüst okuyamadı. 1 Kasım’a gelmemizin nedeni 7 Haziran’ı okuyamamaktan geçmekte. Bunu okuduÄŸumuz da Türkiye’de genel siyasete katkımız olacağını düşünüyorum. TürkiyelileÅŸme ortak vatandan geçer. 

1 Kasım ile 7 Haziran arasındaki yüzleÅŸme doÄŸru yapıldığında bu sürece aÅŸarız diye düşünüyorum. Meclis’te bir yemin gündem olmamalıydı. Tartışılmamalıydı. Bence de doÄŸru deÄŸil yemin etmemek. Demokratik parlamenter sistem içerisindeki o yemini anayasal bir gereklilik olduÄŸunu biliyorsunuz. Bu deÄŸiÅŸebilir. DeÄŸiÅŸtirilebilir. Bizim ülkemizin gündemi Nusaybin tartışılmalıydı.

Åžiddet sarmalı tartışmalıydı. Sadece Leyla Zana’nın durumu tartışılmamalıydı. Leyla Zana bir bireydir. Gündemi de iÅŸgal etmemeli bu ÅŸekilde.  Böyle iÅŸgal ettiÄŸi zaman bizim tartışma alanlarımız daralmaktadır. Yapılması gereken tartışmaktır. Tartışmayacağımız hiçbir ÅŸey olmamalı. BaÅŸkanlık sistemine biz karşıyız ama tartışılmasında yarar var.  Nasıl bir baÅŸkanlık sistemi, ihtiyaç nedir? Bu tartışılmadan karar verilemez.  Evet biz karşıyız, çünkü  biliyorsunuz, ‘Seni baÅŸkan yaptırmayacağız’ da  dedik; ama biz BaÅŸkanlık sisteminin,  ne olduÄŸunu da tartışmalıyız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.