Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bayırbucak bölgesindeki son durum

Üst Düzey yetkililer, Bayırbucak bölgesindeki son durumla ilgili önemli bilgiler paylaştı.



YAMADÄ° KAMPINA SIÄžINDILAR
Rusya’nın bombardımanı ile kendine alan saÄŸlayan Esed rejim güçlerinin ilerlemesi sonrasında Türkiye’nin sıfır noktasında, Hatay-YayladaÄŸ tarafından 5 bin-5 bin 500 civarında kiÅŸi geldi. Yamadi Kampı’na yerleÅŸen Türkmenlerin hertürlü ihtiyaçları karşılanırken, BaÅŸbakanlık kaynakları Yamadi Kampı’na bugüne kadar gelen mülteci sayısının 14 bin kiÅŸi olduÄŸunu bildirdi.

SAVAŞMAK İÇİN GERİ DÖNDÜLER
Rusya’nın hava saldırıları ve Esed güçlerinin saldırılarından kaçan 507 Türkmen ailesi Türkiye sınırına geldi. BaÅŸbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Türkmen Dağı’nın bombalanması sonucu 2 bin kiÅŸi Türkiye’ye sığındı. Çocuklarını ve eÅŸlerini Türkiye’ye bırakan Türkmenler savaÅŸmak için topraklarına geri döndü. Öte yandan üst düzey yetkililer Kürt Dağı'ndan gelen kiÅŸi sayısının 2 bin-2 bin 500 civarında olduÄŸunu bunların büyük bir kısmın Arap kökenli olduÄŸunu bildirdi.

TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANDI
Rusya’nın bombardımanı ve rejim güçlerinin saldırılarından kaçan sığınmacıların tüm ihtiyaçları BaÅŸbakanlık AFAD ve Hatay ValiliÄŸi koordinasyonunda yürütülen çalışmalarla karşılandı. Çalışmalarda STK’lar ve Türk Kızılayı yer almakta, UNÄ°CEF destek verdiÄŸi bildirildi.

SIFIR NOKTASINDA HAREKETLÄ°LÄ°K
BaÅŸbakanlık’tan üstdüzey yetkililer, bölgedeki geliÅŸmelere baÄŸlı olarak ülkemize yönelebilecek nüfus hareketlerine karşı sınırın sıfır noktasında; kayıt kabul, saÄŸlık, iaÅŸe, güvenlik hizmetleri için tüm ilgili kamu kurum ve kuruluÅŸları hazır hale getirildiÄŸini bildirdi. Ä°lk etapta 510 çadır dağıtıldı. Dağıtılan çadır sayısının 1000’e varması bekleniyor. 2 bin adet aile hijyen kiti dağıtımı baÅŸladı ve olay bölgesine sevkedildi.

TÜRKMEN DAĞI DÜŞMEDİ
BaÅŸbakanlık kaynakları stratejik deÄŸeri bulunan iki tepenin (KızıldaÄŸ ve Zahiye Dağı ) Esed rejimi güçlerince ilk etapta ele geçirilmesi ve bombalamalar bir kriz durumu oluÅŸtu. Ancak, üstdüzey yetkililer Türkmen Dağı’nın düştüğü iddiasını yalanladı. Zahiye Dağı’nın  Türkmen güçlerinde olduÄŸunu bildiren kaynaklar, Rusya’nın bombardımanı nedeniyle durumun kritik olduÄŸunu bildirdi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.