Sosyal Medya

Dünya

BangladeÅŸ'te iki lider daha idam edildi

Bangladeş'te Cemaat-i İslami yöneticisi Mücahid ve BNP Milletvekili Çovduri idam edildi



BangladeÅŸ Yüksek Mahkemesi tarafından Cemaat-i Ä°slami Partisi Genel Sekreteri Ali Ä°hsan Mücahid ile BangladeÅŸ Milliyetçi Partisi (BNP) milletvekili Selahattin Kadir Çovduri hakkında verilen idam kararı infaz edildi.

Ä°dama Ã§arptırılan Mücahid ve Ã‡ovdiri'nin cezalarının asılarak infaz edildiÄŸi belirtildi.

BangladeÅŸ Devlet BaÅŸkanı Abdül Hamid'in, Çovduri ve Mücahid hakkındaki af taleplerini reddetmesinden hemen sonra gerçekleÅŸtirilen infazın ardından baÅŸkent Dakka'daki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı ifade edildi.

Ä°nfazın BangladeÅŸ tarihine iki hükümlünün aynı anda ilk kez idam edilmesi olarak kayıtlara geçtiÄŸi belirtiliyor.

Selahattin Kadir Ã‡ovduri ve Ali Ä°hsan Mücahid'in idam edilmeden önce aile üyeleri ile görüştürüldüğü öğrenildi.

Çovduri, 2013'te Dakka'daki Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi'nce soykırım, Ã¼lkenin güneydoÄŸusundaki Çittagong bölgesinde Ã§oÄŸu Hindu 200'den fazla kiÅŸinin öldürülmesi ve iÅŸkencenin de aralarında bulunduÄŸu 23 suçlamadan 9'undan suçlu bulunmuÅŸ ve idama mahkum edilmiÅŸti. 

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Mücahid'i de soykırım, cinayet, adam kaçırma ve iÅŸkencenin de aralarında bulunduÄŸu 7 suçlamadan 5'inde suçlu bulmuÅŸ ve ölüm cezası vermiÅŸti. 

BaÅŸbakan Åžeyh Hasina tarafından bağımsızlık savaşı sırasında iÅŸlendiÄŸi iddia edilen suçların cezalandırılması için 2009'da kurulan Uluslararası SavaÅŸ Suçları Mahkemesi ÅŸimdiye kadar 19 kiÅŸi hakkında karar aldı. Mahkemenin yargıladığı kiÅŸilerin büyük bir kısmı Ã¼lkenin Ä°slami deÄŸerleri savunan en büyük partisi Cemaat-i Ä°slami liderlerinden oluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.