Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas, Gazze'de maaÅŸ yerine arazi verecek

Hamas, eski hükümet çalışanlarına alamadıkları maaşları karşılığında arazi vermeyi planlıyor



Gazze'deki eski hükümet çalışanlarına bir yılı aÅŸkın süredir alamadıkları maaÅŸları karşılığında devlet arazisinden toprak verileceÄŸi bildirildi. 

Hamas Siyasi Büro üyesi ve eski Maliye Bakanı Ziyad ez-Zaza, Gazze'deki Avde Ãœniversitesi tarafından düzenlenen bir konferans sırasına yaptığı konuÅŸmada, "MaaÅŸ krizine çözüm bulunmasına yönelik plan kapsamında yakında devlet arazilerinden pay dağıtılması söz konusu olacak" dedi. 

Ödenmeyen maaÅŸlara karşılık Gazze'nin kuzey ve güneyindeki bin 200 dönümlük arazinin dağıtılacağını belirten Zaza, uygulamanın nasıl ve ne ÅŸekilde gerçekleÅŸtirileceÄŸine iliÅŸkin ise ayrıntı vermedi. 

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul ise Hamas'ın Gazze'deki maaÅŸ krizine bu ÅŸekilde çözüm aramasına tepki gösterdi. 

Hamas'ın toprakları bu şekilde dağıtmaya hakkı olmadığını belirten Makbul, "Bu topraklar Filistin devletine ait. Hamas'ın mülkü değil" dedi. Makbul ayrıca, bunun tek taraflı ve Filistin'in çıkarlarına zarar veren bir öneri olduğunu ifade etti.

Filistin uzlaşı hükümetinden ise henüz konuya iliÅŸkin bir açıklama yapılmadı. 

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu 2 Haziran’da Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmuÅŸtu. Eski Hamas hükümetine baÄŸlı çalışanlar, uzlaşı hükümeti kurulduÄŸundan beri maaÅŸlarını düzenli alamıyor. Gazze'de Hamas'ın yönetimindeki hükümet, Rami el-Hamdallah baÅŸkanlığındaki uzlaşı hükümetinin, Gazze'deki bakanlıkların idaresini teslim almayarak, çalışanların maaÅŸlarının gecikmesine yol açtığını belirtiyor. Hamas, imzalanan anlaÅŸmanın, Gazze'deki hükümet çalışanlarının uzlaşı hükümetine entegre edilmesi ve maaÅŸlarının ödenmesini kapsadığını savunurken, uzlaşı hükümeti bunun doÄŸru olmadığını iddia ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.