Sosyal Medya

Dünya

Arapça konuşan yolcular uçaktan atılmak istendi

Paris saldırıları sonrası ABD'de Arapça konuşan ya da Ortadoğulu görünüme sahip insanlara yönelik sıkıntılar daha da yoğunlaşıyor. İki Filistin kökenli yolcunun, Arapça konuştukları gerekçesiyle Chicago - Philadelphia uçağına binmeleri engellenmek istendi. Yolcular şüpheye neden olan kutudaki baklavayı diğer yolculara dağıttı.



aris saldırıları sonrası ABD'de Arapça konuÅŸan ya da OrtadoÄŸulu görünüme sahip insanlara yönelik sıkıntılar daha da yoÄŸunlaşıyor. iki Filistin kökenli yolcunun, diÄŸer yolcular tarafından Arapça konuÅŸtukları gerekçesiyle Chicago - Philadelphia uçağına binmeleri engellendi. Pizza restaurantı sahibi Maher Khalil ve Anas Ayyad isimli yolcular, uçaÄŸa biniÅŸte kapı görevlisi tarafından uyarıldılar. Görevli, Filistin kökenli yolculara, uçaktaki diÄŸer yolcuların "Bu iki kiÅŸi Arapça konuÅŸuyor, biz onlarla birlikte uçmaktan korkuyoruz" dediklerini iletti. 20'li yaÅŸlardaki Ayyad ve Khalil, uzun süren tartışmalar sonucunda uçaÄŸa binebildi. Ancak bu kez de yolculardan biri Filistin kökenli yolcuların yanlarındaki beyaz paketi açmalarını istedi. NBC5 telvizyonuna konuÅŸan Khalil "Ben de baklavaları yolculara dağıttım" dedi. 

'Ortadoğu görünümlü'

Yine Chicago'da baÅŸka bir uçaktaki bazı yolcular 'OrtadoÄŸu görünümlü' olduklarını iddia ettikleri 6 kiÅŸiyle birlikte uçmayacaklarını kabin görevlisine iletti. Ardından 6 yolcunun koltukları deÄŸiÅŸtirildi. Uçak rötarla havalanabildi. 

PerÅŸembe günü Florida'dan Minneapolis'a uçan Spirit Airlines uçağı da bir yolcunun "Birilerinin uçağı havaya uçurmaktan söz ettiklerini duydum" demesi üzerine pistten geri döndü. Ardından uçaktaki Ä°srail kökenli Yaniv Aboutbul adlı bir yolcu havaalanında 5 saat boyuna sorgulandı. Polis, sorgulama sonrası herhangi bir tehdidin söz konusu olmadığını açıkladı. 

Aynı havayolları ÅŸirketinin Baltimore'daki bir uçağında da benzer bir kriz yaÅŸandı. Uçaktaki bazı yolcular 'OrtadoÄŸu görünümlü' olduklarını söyledikleri 1 kadın - 3 erkeÄŸin kabinde 'şüpheli hareketlerde bulunduklarını' iddia etti. 'OrtadoÄŸu görünümlü' yolcular uçaktan inidirildi. Ardından yolcuları şüphelendiren olayın, indirilen yolculardan birinin cep telefonunda haberleri izlemesi olduÄŸu ortaya çıktı. 

Kaynak: NBC 5, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.