Sosyal Medya

Siyaset

Merkel: 'Türkiye ile anlaşmalıyız'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'den Avrupa'ya sığınmacı akınının çözümü konusunda Türkiye ile anlaşmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi



Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) Genel BaÅŸkanı olan Merkel,  hükümetin küçük ortağı ve kardeÅŸ parti konumundaki Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) Münih'te düzenlediÄŸi olaÄŸan genel kurultayında yaptığı  konuÅŸmada, Avrupa'ya gelen sığınmacıların sayısının azaltılmasının uluslararası düzeydeki bir çözümle gerçekleÅŸebileceÄŸini belirtti. 
 
Bu büyük sorunun Avrupa BirliÄŸi (AB) zarar görmeden çözülmesi  gerektiÄŸini ifade eden Merkel, sığınmacı sayısının azaltılması için de AB'nin dış  sınırlarının korunmasının önemine iÅŸaret etti. 
 
"TÃœRKÄ°YE Ä°LE ANLAÅžMAYA Ä°HTÄ°YACIMIZ VAR""

"Bizim Türkiye ile anlaşmaya ihtiyacımız var"
 diyen Merkel, NATO Ã¼yesi  ve AB'ye aday olan Türkiye ile Yunanistan arasındaki sınırda illegal göçün  Ã¶nlenmesi gerektiÄŸini kaydetti. 
 
Merkel, bunun için Avrupa Komisyonu BaÅŸkan Yardımcısı Frans  Timmermans'ın yükün daha iyi paylaşılması ve illegal göçün azaltılması konusunda  "AB-Türkiye Göç Gündemine" iliÅŸkin müzakerelerde bulunduÄŸunu aktardı. 
 
Merkel, diÄŸer taraftan insanların ülkelerinden kaçma sebepleriyle de mücadele edilmesi gerektiÄŸini vurgulayarak, bu konuda siyasi bir çözüme ulaÅŸmak  içinViyana'da görüşmeler yapıldığını anımsattı. 
 
IŞİD ile mücadelenin de uluslararası düzeyde ortak bir ÅŸekilde  yapılması gerektiÄŸini dile getiren Merkel, sığınmacı krizinde yükün paylaşılması  için AB içinde ve komÅŸu ülkelerde sığınmacıların adil bir ÅŸekilde dağıtılmasını  istedi. 
 
Sığınmacıların sınırlarda ülkeye giriÅŸinin de düzene sokulması  gerektiÄŸini söyleyen Merkel, CSU'nun ülkeye alınacak sığınmacılara iliÅŸkin bir  Ã¼st sınır getirilmesi talebine karşı çıktı. 
 
Öte yandan Bavyera Eyaleti İçiÅŸleri Bakanı Joachim Herrmann kurultayda  yaptığı açıklamada, Almanya'da bu yıl içinde gelen ve kayıt olan sığınmacı  sayısının 900 bini aÅŸtığını kaydetti. 
 
Herrmann, bu sayının içerisinde mükerrer kayıt veya ülkeyi yeniden  terk etmiÅŸ olanların bulunabileceÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.