Sosyal Medya

YaÅŸam

Bu geceye dikkat! İGDAŞ uyarıyor!

Hafta sonu beklenen lodos öncesi İGDAŞ baca gazı zehirlenmelerine karşı uyarıda bulundu



İGDAŞ'tan Lodos uyarısı geldi. Yetkililer "Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının, cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir.

Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekânda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekândaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir" açıklamasında bulundu.

DOÄžALGAZA Ä°NDÄ°RÄ°M YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, doÄŸalgaza zam yapılmayacağını ayrıca indirimin de gündemde olduÄŸunu açıkladı. Bakanlık olarak biz doÄŸalgaza, elektriÄŸe zam yapıyoruz veya yapmıyoruz  deme kültürümüz yok, olmamalı da. Bunu  sadece bu doÄŸalgazı aldığımız ve enerji ürettiÄŸimiz maliyetlerin belirlemesi gerekiyor. Biz de biliyorsunuz doÄŸalgazı senede 3 ayrı paket halinde dolar bazında ve özellikle Brent petrolün fiyatı baz alınarak, bir formül ile  hesaplanıyor. Åžu an ben artırın desem fiyat sabit, azaltın desem fiyat sabit üç ay boyunca. Dolayısıyla ben üç ay sonraki konumumuza bakarak ve muhtemelen de, Rus ve Ä°ran tarafından bir indirim alırsak bunu kısmi olsa da vatandaşımıza indirim olarak yansıtmayı düşünüyoruz. Bu baÄŸlamda indirim olarak yansıtıyorsak demek ki zam yok demektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.