Sosyal Medya

YaÅŸam

Ehliyette 'otomatik vites' dönemi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeye göre, ehliyet sınavı artık otomatik vitesli araçlarla da gerçekleştirilebilecek.



MEB'in Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu YönetmeliÄŸinde yapılan deÄŸiÅŸiklikleri içeren yönetmelik, yayımlanmak üzere BaÅŸbakanlığa gönderildi. YönetmeliÄŸin yürürlüğe girmesiyle ehliyet sınavına manuel vitesli araçlarla katılma zorunluluÄŸu kalkacak.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸinin Ã¶zellikle otomatik vites araç kullanmak isteyenleri mutlu edecek düzenlemeler içerdiÄŸini belirterek, ÅŸunları söyledi:

"EÄŸitim sınav araçlarının arasına, otomatik ÅŸanzımanlı araçlar da eklendi. Sürücü kursları, sadece otomatik araç kullanacak kursiyerler için sertifika sınıfına uygun otomatik ÅŸanzımanlı araç bulunduracak. Adaylar, sertifika sınıflarına ait araçların, otomatik ÅŸanzımanlı olanlarıyla eÄŸitim alacak. Sınavda baÅŸarılı olanların sertifikalarında 'sadece otomatik ÅŸanzımanlı araç' kullanabileceÄŸi belirtilecek."

Yelkenci, bu kiÅŸilerin daha sonra manuel ÅŸanzımanlı araba için ehliyet almak istemeleri halinde ise sürücü belgesindeki sınıfa iliÅŸkin ilgili derslerinin kalan yarısını alarak tekrar sınava gireceÄŸini ve baÅŸardığı takdirde manuel vitesli araç kullanabileceÄŸini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.