Sosyal Medya

Dünya

Mali'de THY çalışanları hakkında önemli gelişme

Mali’nin başkenti Bamako’daki bir otele saldırı düzenleyen silahlı bir grup, iki kişiyi öldürdü, otelde rehin alınan 170 kişiden 80'i kurtuldu. Rehin alınanlar arasında bulunan 7 THY çalışanından 6'sı de serbest kalanlar arasında. Saldırganlar ve güvenlik güçleri arasında çatışma devam ediyor.



Mali’nin baÅŸkenti Bamako’da bulunan Radisson oteli sabah erken saatlerde yaklaşık 10 kiÅŸilik silahlı bir grup tarafından saldırıya uÄŸradı. Mali polisi, askeri ve güvenlik güçleri tarafından otelin etrafı kordona alındı. Silah seslerinin otelin içinden mi dışından mı geldiÄŸi net deÄŸil. AFP’ye konuÅŸan bazı görgü tanıkları otelin 7. katında çatışmalar olduÄŸunu söyledi. Çalışanlar dışında otelde yaklaşık 170 kiÅŸinin rehin bulunduÄŸu öğrenildi. Saldırganların, dua okuyan bazı rehineleri serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest kalanların sayısının 80 olduÄŸu öğrenildi. Otelde bulunanlar arasında 7 THY çalışanı da var. Bunlardan 6'sı de serbest kalmayı baÅŸardı. BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'na göre, diÄŸer 2 rehineyle Türk hükümet yetkilileri iletiÅŸim halinde.

Burakılan Türklerin isimleri şu şekilde; İsmail Yerli S. Murat Arat, L. Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca.

3 rehine saldırganlar tarafından öldürüldü. Saldırganlar Kuran-ı Kerim'i ezberden okuyan bazı rehineleri serbest bıraktı.

Otelde bulunan yapancılar arasına 7 Çinli ve 20 Hintli bulunuyor. 12 Air France çalışanının güvende olduğu belirtildi.

Fransa, 40 kişil özel kuvvetler ekibini Mali polisine yardımcı olması için buraya gönderiyor.

AA iki güvenlik görevlisinin öldüğünü ve saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların devam ettiÄŸini duyurdu.

Rehine krizinin yaşandığı, yüzde 90'ı dolu 190 odalı lüks otelde, ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) yetkilileri, Fransız havayolu şirketi Air France gibi başkente aktarma yapan bazı hava yolu şirketleri çalışanların da konakladığı ifade ediliyor.

Kaynak: Al Jazeera, AFP, Reuters, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.