Sosyal Medya

Siyaset

Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton uçuşa yasak bölge planını destekliyor

ABD eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat Parti başkan aday adayı Hillary Clinton Suriye'de uçuşa yasak bölge çağrısı yaptı.



ABD eski DışiÅŸleri Bakanı ve Demokrat Parti baÅŸkan aday adayı Hillary Clinton, New York merkezli düşünce kuruluÅŸu Dış Ä°liÅŸkiler Konseyi'nde konuÅŸtu. 

IŞİD'le mücadele ve Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesine yönelik stratejisini açıklayan Clinton, "Koalisyon güçleri ve Suriye'nin komÅŸularıyla Esad'in hava saldırılarının sivilleri ve muhalifleri katletmesine son verecek uçuÅŸa yasak bölgeler oluÅŸturulması konusunda çalışmalıyız" dedi.

Clinton uçuÅŸa yasak bölgeler oluÅŸturulması halinde Suriye'deki muhalif güçlerin, koalisyonun da desteÄŸiyle Suriyelilerin Avrupa'ya kaçmak yerine ülkelerinde kalmasını saÄŸlayacak güvenli bölgeler oluÅŸturabileceÄŸini de iddia etti. 

Suriye'de IŞİD'le karadan mücadele etmenin önündeki büyük engellerden birinin, Sünni muhaliflerin Esad'la savaÅŸmaya öncelik vermesi olduÄŸunu iddia eden Hillary Clinton,"Hatırlamalıyız ki Esad bugüne kadar teröristlerin öldürdüğünden daha fazla Suriyeli öldürdü" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

"PUTİN DURUMU KÖTÜ HALE GETİRİYOR"

Yakın tarihte farklı mezheplerin karşı karşıya geldiÄŸi iç savaÅŸların Lübnan ve Bosna'da nasıl sonuçlandığını hatırlatan Clinton, "Rusya ve Ä°ran, zalim bir diktatörü desteklemeye devam etmenin istikrar getirmeyeceÄŸi gerçeÄŸiyle yüzleÅŸmek zorunda. Åžu an için korkarım ki Rusya Devlet BaÅŸkanı Putin durumu daha kötü hale getiriyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.