Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekiller açlık grevine başladı

Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde, HDP Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülser Yıldırım, bugün açlık grevine başladı. HDP'li Atalan, "İlçede 6 gündür süren yasak nedeniyle ciddi sıkıntılar var. Sorunun genel anlamda çözülmesi için sayın Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerekiyor" dedi.



Mardin'in Nusaybin Ä°lçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyon nedeniyle 13 Kasım'da uygulamaya konan sokaÄŸa çıkma yasağı devam ederken, ilçede bulundukları için TBMM'deki yemin törenine de katılamayan HDP Mardin Milletvekilleri Ali Atalan ve Gülser Yıldırım, bugün açlık grevine baÅŸladı.

 

HDP'li Atalan, "Ä°lçede 6 gündür süren yasak nedeniyle ciddi sıkıntılar var. Sorunun genel anlamda çözülmesi için sayın Abdullah Öcalan ile görüÅŸülmesi gerekiyor. Bir inatlaÅŸma söz konusu, sorunlar güvenlikçi yaklaşım ile çözülemez" dedi.

 

Mardin ValiliÄŸi'nin açıklamasına göre, Nusaybin'de 13 Kasım'da baÅŸlatılan sokaÄŸa çıkma yasağı ardından düzenlenen operasyonlarda bugüne kadar 10 PKK'lı öldürüldü, 2 kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi ve 13 kiÅŸi yaralandı. Nusaybin'de operasyonlar ve sokaÄŸa çıkma yasağı devam ederken, ilçede bulunan iki HDP'li milletvekili yasağın kaldırılması için ilçe yakınlarındaki bir tesiste açlık grevine baÅŸladı. Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora'nın da kısa süre içerisinde ilçeye gelerek eyleme baÅŸlayacakları ifade edildi.

 

‘YAÅžANANLARA DÄ°KKAT ÇEKMEK Ä°STÄ°YORUZ’

 

Atalan, ilçenin üçte ikisinde elektrik ve su olmadığını, gıda sıkıntısı çekildiÄŸini ifade ederek, ÅŸöyle dedi:

 

"Bize ulaÅŸan bilgilere göre 16 kiÅŸi yaralandı, biri diyaliz hastası hastaneye gidemediÄŸi için olmak üzere toplam 3 sivil yaÅŸamını yitirdi. Her gün aralıksız ilçe merkezi silahlarla taranıyor. SavaÅŸ görüntüsü ve sürekli patlayan silahlar nedeniyle çocukların psikolojisi bozuluyor. Biz de yaÅŸananlara dikkat çekmek ve yasağın kalkması için arkadaÅŸlarımız ile bugün açlık grevine baÅŸlıyoruz."

 

‘ÖCALAN Ä°LE GÖRÜÅžMELERE BAÅžLANMALI’

 

Atalan, kendilerinin de ilçedeki hendek ve barikatları sorun olarak gördüklerini ancak bunun altında yatan nedenleri araÅŸtırıp konuÅŸmak gerektiÄŸini söyledi ve ÅŸöyle devam etti:

 

"Bir inatlaÅŸma söz konusudur. Bu sorunların tamamen çözülmesi için Ä°mralı'da bulunan sayın Abdullah Öcalan ile yeniden görüÅŸmelere baÅŸlanması gerekir. Öcalan'ın müdahalesi ile bunların bir günde çözüleceÄŸine inanıyorum. Sadece güvenlik anlayışı ile soruna yaklaşırsak sorunlarımızı çözemeyiz. Seçim atmosferi ile sekteye uÄŸratılan çözüm sürecinin yeniden baÅŸlaması gerekir. Herkes hata yapmış olabilir. Önemli olan yeniden masaya dönmek ve sorunları konuÅŸarak, müzakere ederek çözmektir. Buradaki yetkililer ile sürekli temas halindeyiz. Ama burada bütün operasyon Ankara tarafından yönetiliyor yani buradaki yöneticilerin yapacağı bir ÅŸey yoktur."



 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.