Sosyal Medya

Güncel

ABD Venezuela'nın petrol verilerini gizlice ele geçirmeye çalıştı

Eski çalışanı Edward Snowden’ın gizli belgelerini medyaya ifşa etmesiyle yasadışı küresel izleme faaliyetleri ortaya çıkarılan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA), Venezüella’daki ABD’li diplomatların da yardımıyla Venezüella'nın petrol şirketi PDVSA'ya karşı casusluk yaptığı ortaya çıktı.



teleSUR’un haberine göre, Venezüella’nın baÅŸkenti Caracas’ta diplomat olarak çalışan ABD’li yetkililerin de yardımıyla NSA, PDVSA'nın internet ağına girerek ülkenin petrol faaliyetleri ile ilgili verileri ele geçirmeye çalıştı.

‘ABD PETROLÜMÜZÜ ÇALMAYA ÇALIÅžIYOR’

Konuyla ilgili konuÅŸan Venezüella Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro, ABD'nin petrol üretiminde beÅŸinci sırada olan ülkenin petrolünü çalmak istediÄŸini söyleyerek "ABD ile iliÅŸkilerimizi yeniden gözden geçireceÄŸiz" dedi.

Maduro, “ABD emperyalizmi uzun süredir petrol endüstrimizi sabote etmeye ve Bolivarcı hükümetimizi devirerek Venezuela’nın petrolüne el koymaya çalışıyor” diye konuÅŸtu.

Venezüella DışiÅŸleri Bakanı Delcy Rodriguez'in ABD hükümetiyle görüÅŸeceÄŸini de bildiren Maduro, hiçbir ülkenin baÅŸka bir ülkenin iç iÅŸlerine karışma hakkı olmadığını ve ABD'den özür beklediklerini söyledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.