Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de 5 bin 700 kişi öldü

Yemen'de, Husilerle Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyon destekli Yemen güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 26 Mart'tan bu yana 830'u çocuk ve kadın 5 bin 700 kişi hayatını kaybetti.



BM Yemen Ä°nsani Yardım Koordinatörü Johannes van der Klaauw, videokonferans yöntemiyle gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede altyapının ve temel hizmetlerinin durumunun hızla kötüleÅŸtiÄŸini söyledi. 

Yemen'de 14 milyondan fazla kiÅŸinin saÄŸlık kuruluÅŸlarına eriÅŸim imkanından mahrum olduÄŸunu, 3 milyon çocuk ve hamile kadının yetersiz beslenme nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyduÄŸunu kaydeden Klaauw, 1,8 milyon çocuÄŸun okula gidemediÄŸini belirtti. 

Klaauw, ülke nüfusunun yüzde 82'sine karşılık gelen 21,2 milyon kiÅŸinin bir ÅŸekilde insani yardıma muhtaç olduÄŸunu dile getirdi.

26 BÄ°N'DEN FAZLA Ä°NSAN YARALANDI


Çatışmalar nedeniyle ölen ve yaralananlara iliÅŸkin de bilgi veren Klaauw, 26 Mart'tan bu yana çatışmalarda 830'u çocuk ve kadın 5 bin 700 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 26 binden fazla kiÅŸinin yaralandığını belirtti. 

Klaauw, aynı süreçte 8 bin 800'den fazla insan hakkı ihlalinin tespit edildiÄŸini sözlerine ekledi. 

Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yaptığı açıklamada BM Yemen Özel Temsilcisi Ä°smail Veled Åžeyh Ahmed'in bugün soruna diplomatik çözüm bulunması çabaları kapsamında Tahran'ı ziyaret ederek Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı ve yardımcısı ile görüÅŸtüÄŸünü söyledi. 

Åžeyh Ahmed'in Tahran'dan Muskat'a geçtiÄŸini ve burada Husilerle görüÅŸeceÄŸini söyleyen Dujarric, özel temsilcinin daha sonra Riyad'a giderek Yemen Hükümeti delegasyonu ile bir araya geleceÄŸini belirtti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.