Sosyal Medya

Güncel

ÖZEL HABER- İran Rusya ile ortak banka kuruyor

İran Rusya ortak banka kurulması yönünde son aşamaya geldi.



DÜŞÜNCEMEKTEBİ: İran-Rusya hükumetlerarası ortak komisyonu eş başkanı Mehdi Moteşemi RİA-Novosti Ajansına verdiği demeçte İran'ın Rusya'nın ortak banka kurma teklifine olumlu yanıt verdiğini söyledi.

“Ortak bankanın kurulması hükumetlerarası komisyonun görevlerinden biridir" diyen  MoteÅŸemi teklifin Rusya'dan geldiÄŸini ve  Ä°ran Merkez Bankası bunu araÅŸtırdığını ifade etti. Böyle ortak bir bankanın kurulması yönünde bu gün Ä°ran tarafının  onayı olduÄŸunu söyleyen MoteÅŸemi Ä°ran bankalarının uluslararası yaptırımlarla karşılaÅŸtığı bu günlerde böyle bir ortak bankanın ‘çok önemli’ olduÄŸunu belirtti.

"İki ülke arasında ticari işbirliğinin temini ve hızlanması için böyle bir ortak banka gerekli bir mekazimadır" diyen Moteşemi bu konuda hiç bir çekincelerinin olmadığını belirtti. Moteşemi ortak bankanın kurulması yönünde "sadece bazı detayları" araştırmak gerektiğini ekledi.

Daha önce Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak İran'la yatırım projelerini finanse edecek bir bankanın kurulması için görüşmeler yaptıklarını duyurmuşdu.

Rus ajansına konuÅŸan hükumetlerarası komisyon toplantısına katılan bir yetkili ise bankanın kurulmasında tek engelin Ä°ran’a karşı yaptırımların olduÄŸunu söyledi. Yetkili ‘Yaptırımar kalkınca mühtemelen 2 ay içinde bankanın kurulmasına baÅŸlanılacaktır” diye ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.