Sosyal Medya

Güncel

''ABD- Rusya koalisyonuna ihtiyacımız var''- ÖZEL HABER

Fransa cumhurbaşkanı IŞİD'le mücadele için ABD ve Rusya'nın koalisyonuna ihtiyaç olduğunu belirtti.



DÜŞÜNCEMEKTEBİ

Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande belediye baÅŸkanları toplantısında Paris' deki son terör olaylarına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu. Hollande IŞİD'e karşı son belirleyici darbeyi vurmak için koalisyon kurmanın gerektiÄŸini belirterek, “kısa sürede ortak hedeflerimize  varmak için" önümüzdeki salı günü Washington’u, perÅŸembe günü ise Moskova’yı ziyaret ederek Putin ve Obama'yla görüşeceÄŸini açıkladı.


Hollande İŞİD’le mücadele için uluslararası toplumun birleÅŸmesinin kaçınılmaz olduÄŸunu vurgulayarak şöyle dedi: "Ben iyi anlıyorum her ülkenin kendi çıkarları, kendi konsepti, var. Fakat ÅŸimdi sorunumuz herhangi bir devleti deÄŸil tüm dünyayı tehdit eden bir ordudur. Biz bu misyonu Fransa silahlı kuvvetleri ile aynı zamanda diplomatik çabalarla gerçekleÅŸtirmeliyiz.

Paris’de 13 Kasım 2015 tarihinde, yerel saatle 21:16'da baÅŸlayan (OAZD) Paris'in birinci, onuncu ve onbirinci bölgeleriyle birlikte Fransa Stadyumu'nda gerçekleÅŸtirilen silahlı ve bombalı terör saldırılarında 129 kiÅŸi öldürülmüştü. Bataclan tiyatrosunda gerçekleÅŸen rehin alma eyleminin yanı sıra baÅŸkent çevresinde en az altı silahlı ve üç bombalı saldırı gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.