Sosyal Medya

Güncel

Fransa olağanüstü hal durumunu 3 ay daha uzattı

Paris saldırıları nedeniyle Fransa'da ilan edilen olağanüstü hal üç aya çıkarıldı



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande "bu geceden itibaren olağanüstü hal durumu 3 aya çıkarılacak" dedi.

Paris'te Cuma günü meydana gelen saldırılardan sonra ülke genelinde olağanüstü hal ilan edilmişti. Hollande, milletvekilleri ve senatörlerden olağanüstü halin üç ay daha uzatılamsını talep etmişti.

KALICI HALE GELMESÄ°NDEN ENDÄ°ÅžE EDÄ°LÄ°YOR

Fransız akademisyen ve tarihçi Anthony Crézégut, Cezayir savaşının ardından ülkede ilk kez geniÅŸ çaplı bir OHAL ilan edildiÄŸine dikkat çekti. Serbest piyasa reformları ve dış müdahaleler gibi politikaların rahatsızlık yarattığını belirten Crézégut, kimi gösteri ve grevlerin yasaklandığını hatırlatarak “Baskıcı önlemler kalıcılaÅŸabilir” dedi.

SputnikNews'in haberine göre Crézégut, Fransa’ya yönelik saldırıların tarihinin yalnızca Ä°slamcılığın yükseliÅŸiyle ilgili olmadığını, bir süre öncesine kadar ülkedeki ölümcül sorunun ayrılıkçılık olduÄŸunu söyledi. Cezayir savaşı sırasında Ulusal KurtuluÅŸ Cephesi’nin (FLN) kamuoyu yaratmak için saldırılar düzenlediÄŸini, buna cevap olarak aşırı saÄŸcı ve terör eylemlerini açıkça savunan Gizli Ordu Örgütü’nün (OAS) kurulduÄŸunu anımsatan Crézégut “OAS, bu hafta sonu yaÅŸanan saldırıdan önceki en canice katliamları yaptı” dedi.

Paris katliamı öncesinde ülkedeki durumu ‘dramatik ölçüde gerilimli’ olarak nitelendiren Crézégut,  halkın saldırı öncesinde öncesinde Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande’a verdiÄŸi desteÄŸin tarihi derecede düşerek yüzde 20 oranına geldiÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.