Sosyal Medya

Güncel

Almanya-Hollanda maçında bomba alarmı: maç iptal edildi

Hannover’de oynanması planlanan Almanya-Hollanda maçı, güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi. Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, “Herhangi bir bombaya rastlanmadı, gözaltı da yok” dedi.



Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te Fransa-Almanya maçı sırasında meydana gelen saldırılar Avrupa’da yankılarını hissettiriyor. 21.45’te Almanya’nın Hannover kentinde oynanması planlanan Almanya-Hollanda maçı, güvenlik gerekçe gösterilerek iptal edildi. Polis, bomba istihbaratı üzerine kararın alındığını duyurdu.

49 bin kiÅŸilik HDI Arena hızlıca tahliye edildi. Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in de hazırlık maçını stadyumdan izlemesi planlanıyordu.

Almanya Ä°çiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere, ‘toplumu korumak’ için maçı iptal ettiklerini söyledi. AÅŸağı Saksonya Eyaleti’nin Ä°çiÅŸleri Bakanı Boris Pistoirus da kentte henüz bir bomba bulunmadığını ve kimsenin tutuklanmadığını belirtti.

Sabah da yine bu akÅŸam Brüksel'de oynanması planlanan Belçika-Ä°spanya maçının iptal edildiÄŸi açıklanmıştı. Ä°ptalin sebebi olarak Belçika'da alınan yüksek güvenlik önlemleri gösterilmiÅŸti.

Kaynak: AFP ve Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.