Sosyal Medya

YaÅŸam

İŞİD şüphelileri havalimanında gözaltına alındı

Atatürk Havalimanı'nda, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı



Terör örgütü DAEÅž'e yönelik operasyonda, Fas'ın Kazablanka kentinden Atatürk Havalimanı'na gelen ve mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeye çalıştıkları iddia edilen 8 kiÅŸi gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü DAEÅž'e uluslararası katılımı engellemek için Ä°stanbul Terörle Mücadele ve Ä°stihbarat Åžube müdürlükleri bünyesinden seçilen uzman personellerden oluÅŸturulan "inat timi" Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Büyük Ä°stanbul Otogarı'nda profil çıkarma ve risk analizi çalışmaları neticesinde ÅŸüpheli gördükleri kiÅŸileri gözaltına alarak, "mülakat odaları"nda ifadelerine baÅŸvuruyor.

Atatürk Havalimanı'nda çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdüren "inat timi", dün gece Fas'ın Kazablanka kentinden gelen ve Ä°stanbul'da turizm amaçlı gezi yapacaklarını belirterek bir otelde rezervasyonlarının bulunduÄŸunu söyleyen Nasıl Y. ile Soufiane H, Aissa M, Salahaddin A, Said S, Mouhssıne El A, Mustapha M. ve Ayoub S'yi ÅŸüpheli bularak gözaltına aldı.

Ekipler, belirtilen otelin yetkilileriyle görüÅŸtüklerinde ise isimleri bildirilen kiÅŸilerin adlarına ait rezervasyon olmadığı ortaya çıktı.

Terör örgütü DAEÅž üyesi oldukları öne sürülen ÅŸüphelilerden Nasıl Y'nin cebinden çıkan kağıtta Ä°stanbul'dan baÅŸlayıp Ä°zmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya ulaÅŸan çizim ele geçirildi.

Åžüphelilerin, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edildi. Emniyetteki iÅŸlemleri devam eden zanlıların varış noktasının Almanya olmasına iliÅŸkin çok yönlü soruÅŸturma baÅŸlatıldığı bildirildi.

Öte yandan, çok sayıda ÅŸüphelinin ifadesine baÅŸvuran ve 800 kiÅŸinin sınır dışı edilmesini saÄŸlayan "inat timi"nin 200'ün üzerinde ÅŸüphelinin de ülkeye kabul edilmemesini saÄŸladığı kaydedildi.

haber7.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.