Sosyal Medya

Güncel

'İsrail' Müslüman topraklarına yerleşiyor..

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, İsrail'in Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yeni konut inşasına ilişkin faaliyetleri "gayrimeşru ve barış hedefine zarar verici" olarak gördüğü bildirildi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'nın, Ä°srail'in DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria'da yeni konut inÅŸasına iliÅŸkin faaliyetleri "gayrimeÅŸru ve barış hedefine zarar verici" olarak gördüğü bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, Ä°srail'in son açıkladığı DoÄŸu Kudüs'te yeni konut inÅŸa etme projesine iliÅŸkin bir soru üzerine, "DoÄŸu Kudüs ve Batı Åžeria'daki bu tür faaliyetlere dair uzun süredir benimsediÄŸimiz standart pozisyon belli. Bu tür faaliyetleri gayrimeÅŸru ve barış hedefine zarar verici olarak görüyoruz. Ä°srail'in, inÅŸaat planlamaları ve geriye dönük yasalaÅŸtırmalar da dahil yerleÅŸim yerlerine yönelik mevcut politikasına dair derin kaygılarımız devam ediyor" diye konuÅŸtu.

"Herhangi bir müzakerenin neticesine dair peÅŸin hüküm vermeye çalışan bu türden tek taraflı adımlara kesin biçimde karşı olmayı sürdüreceÄŸiz" ifadesini kullanan Toner, ABD yönetimi olarak bu konudaki kaygılarını Ä°srail hükümetine her zaman aktardıklarını, bu son faaliyetlere dair görüşlerini de Ä°srail'le paylaÅŸacaklarını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.