Sosyal Medya

Dünya

Avrupa Birliği'nde IŞİD çatlağı

Avrupa Birliği ülkelerinin IŞİD'e karşı yürütülecek mücadele konusunda çatlakların olduğu öne sürüldü...



IŞİD'in Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlediği saldırılar sonrası Fransa'nın operasyonlara hız vermesiyle birlikte yaptığı çağrı, AB ülkelerinde IŞİD'e karşı mücadele tarzı konusunda çatlakların oluştuğu belirtildi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande'ın IŞİD'e savaÅŸ ilan edip ‘geniÅŸ kapsamlı koalisyon' çaÄŸrısı yapmasının ardından gözler Avrupa BirliÄŸi'ne çevrildi. Fransa'nın Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ülkesinin sınır dışındaki askeri operasyonları ve IŞİD'le mücadele için Avrupa BirliÄŸi'nden yardım talep etti. Fransa'nın bu talebi AB ülkelerinin savunma bakanları tarafından da kabul edildi. Ancak AB'nin ne yapacağı henüz bilinmezken Almanya'dan gelen bir açıklama birlikte IŞİD'le mücadele tarzı konusunda çatlakların oluÅŸmakta olduÄŸunu gösterdi. Almanya BaÅŸbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Hollande'ın “IŞİD'le savaÅŸtayız” sözüne itiraz etti. Gabriel “IŞİD'le savaÅŸa girildiÄŸini söylemek sadece terör eylemini yapanlara fayda saÄŸlar” uyarısında bulundu. BaÅŸbakan Merkel'in başında olduÄŸu koalisyonun ortaklarından SPD'nin lideri olan Gabriel “Biz IŞİD'in özgür dünyaya savaÅŸ ilan ettiÄŸini görüyoruz. Ancak IŞİD'le savaÅŸtan bahsetmek toplumumuzdaki savaÅŸ endiÅŸesini artırır, bu terörün hedeflediÄŸi, baÅŸarmak istediÄŸi de budur zaten” diye konuÅŸtu.

‘HER ÅžEYÄ° DEĞİŞTÄ°RMEZ'

Gabriel Bavyeralı Maliye Bakanı Soeder'in “Paris'teki saldırı her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirdi” diyerek göçmenlerin Avrupa'ya geliÅŸine son verilmesi için yaptığı çaÄŸrıya da itiraz etti. Gabriel “Saldırı her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtirmez, aksine ÅŸimdi birlikte durmalı barışı, demokrasiyi, özgürlüğü ve insanlığı birlikte savunmalıyız” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.