Sosyal Medya

Güncel

'Bomba iÅŸlemeyen pasaport'

Paris'teki saldırılar sonrası ortaya çıkan detaylar sosyal medya üzerinden tartışma yarattı...



Paris saldırılarının ardından yapılan ilk resmi açıklamalarda saldırganlardan birinin yanında bir Suriye pasaportu bulunduÄŸunun söylenmesi sosyal medyada tartışma konusu olurken, Suriyeliler olaya tepki göstererek "Suriyeliler öcü gibi görülüyor; dünyada olan biten her ÅŸeyin faturası onlara çıkarılıyor. Ãœrdün'deki kum fırtınasından bile Suriyeliler sorumlu." yorumunda bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Açıklamayı şüphe ve endiÅŸeyle karşılayan birçok Suriyeli, günlerdir konuyu sosyal medyada tartışarak canlı bombanın kendisini patlatmasının ardından nasıl olur da pasaportunun saglam kalabileceÄŸini tartışıyor.

Pasaport 25 yaşındaki İdlib doğumlu Ahmad al-Mohammad adına düzenlenmişti. Polis hala sahte olup olmadığını araştırıyor.

Paris savcılığı, Stade de France yakınlarında bomba yüklü yeleğini patlatarak intihar eden bir saldırganın parmak izlerinin, Yunanistan'ın Leros adasına ulaşan mültecilerden birine uyduğunu açıklamıştı.

BaÅŸka haberlere göreyse, Sırbistan'da tutuklanan bir kiÅŸinin üzerinden çıkan pasaportta, Paris'te bulunan pasaporttakine çok benzer bilgiler yer alıyor – yani aynı kalpazanın elinden çıkma olabileceÄŸi belirtiliyor.

BOMBA Ä°ÅžLEMEYEN PASAPORT

Konuyu tartışmaya açan birçok Suriyeli Facebook kullanıcısı, pasaportun gerçek olduğundan şüphelendiklerini aktardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.