Sosyal Medya

Dünya

Nijerya'da yine terör saldırısı

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir kamyon durağında gerçekleşen intihar saldırısında en az 32 kişi öldü, 80 kişi yaralandı



Olay gece saatlerinde, örgütün sürekli eylemlerde bulunduÄŸu Adamawa eyaletinin baÅŸkenti Yola'da meydana geldi. Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı, kurbanların çoÄŸunun bölgedeki satıcılar ve müşterileri olduÄŸunu, yaralalıların hastanelere kaldırıldığını, ölü sayısının artmasından endiÅŸe ettiklerini duyurdu.Nijerya Devlet BaÅŸkanı Muhammadu Buhari, "Ä°nsanlığın düşmanları asla kazanamayacak. El ele vererek topraklarımızı terörizmden temizleyeceÄŸiz" ÅŸeklinde tweet attı.

Ãœlkede en son 23 Ekim'de meydana gelen ve camileri hedef alan intihar saldırılarında 42 kiÅŸi ölmüş, 100'den fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Åžimdiye dek 20 binden fazla kiÅŸiyi öldüren, 2,1 milyon kiÅŸinin ise yaÅŸadığı toprakları terk etmesine neden olan kanlı Boko Haram örgütü, 2009'dan bu yana Nijerya'nın kuzeydoÄŸusunda bağımsız bir devlet kurmayı hedefliyor. Boko Haram'la etkin mücadele edeceÄŸi vaadiyle baÅŸa gelen devlet baÅŸkanı Muhammadu Buhari'nin iktidarında 800'den fazla kiÅŸi örgüt tarafından katledildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.