Sosyal Medya

Güncel

Kamboçya'da Müslüman öğrencilere gazlı saldırı

Kamboçya'da Müslüman kız öğrencilerin kaldığı yurda düzenlenen gazlı saldırı sonucu 24 kişi hastaneye kaldırıldı



Kamboçya'da Müslüman öğrencilerin kaldığı bir yurda gazlı saldırı düzenlendiği, 24 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Ülke basınında yer alan haberlere göre saldırı Kamboçya Çam Müslümanlarına ait İslam Okulu'nun yakınındaki kız yurduna düzenlendi. Yurdun içerisine yoğun bir şekilde gaz sıkıldı.

Yutta kalan öğrenciler ifadelerinde iki kişiyi kaçarken gördüklerini söyledi. Öğrenciler, gazdan sonra çok sayıda kişinin bayılmaya ve kusmaya başladığını belirterek fenalaşan 24 kişinin hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Kamboçya Dökümantasyon Merkezi'nden Farina So, ülkede Müslümanlarla gayrımüslimler arasında çatışmaların nadiren ortaya çıktığını belirterek bu olayın yeni bir çatışma ortamına yol aşabileceğinden endişelendiklerini söyledi. Farina So, 2003 yılından bu yana ülkedeki Müslümanlarla ilgili araştırmalar yapıyor.

Farina So, Kızıl Kmerlere karşı mücadelede Müslümanların önemli aktkılarda bulundupunu dolayısıyla onlara akrşı halkın genelinde bir nefrete rastlanmadığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.