Sosyal Medya

Güncel

Uzun menzilli füzede 'milli proje' kararı

Savunma Sanayii İcra Komitesince, uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliştirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi kararı alındı.



AA'nın haberine göre, Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığının, Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi üzerine yaptığı etraflı ve detaylı çalışmaları BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun baÅŸkanlığında toplanan Savunma Sanayii Ä°cra Komitesi'ne sunduÄŸu hatırlatıldı.

Ä°cra Komitesi'nin, yaptığı deÄŸerlendirmeler neticesinde uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin yerli imkanlarla geliÅŸtirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi, bu çerçevede mevcut projenin iptal edilmesi ve bu konuda daha geniÅŸ çerçeveli bir yaklaşımın benimsenmesini 13 Kasım 2015 tarihinde kararlaÅŸtırdığı belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Bu kararın alınma sürecinde savunma politikalarımızın, caydırıcılık unsuruna ağırlık veren uzun vadeli milli çalışmalara dayanması gerektiÄŸi deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Bu baÄŸlamda, bugüne kadar yapılan görüşmelerde detaylı olarak tartışılan teknolojik iÅŸbirliÄŸi ve milli kapasitemizi geliÅŸtirme imkanları önümüzdeki süreçte tümüyle deÄŸerlendirilecektir. Bu deÄŸerlendirmelerin de katkısı ile çalışmaların mümkün olduÄŸu kadar geniÅŸ kapsamlı ve uzun soluklu, ülkemizin savunmasında en ileri sistemlerin kullanımına yönelik bir ortaklık anlayışında yürütülmesi yönündeki çabalara devam edilmesi aynı toplantıda kararlaÅŸtırılmıştır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.