Sosyal Medya

Güncel

TBMM'de 26. dönem başladı

TBMM, geçici başkan Deniz Baykal'ın konuşmasıyla başladı. Milletvekilleri, 26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek



TBMM Genel Kurulu 1 Kasım seçimlerinin ardından açıldı. Milletvekilleri, 26. Dönem'in 1. Yasama Yılı'nın açılışında yemin edecek.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Ä°ç TüzüÄŸü'nün 3. maddesi uyarınca, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilanını takip eden 5. gün saat 15.00'te çaÄŸrısız toplanıyor.

25. Dönem'de olduÄŸu gibi, 26. Dönem'de de en yaÅŸlı üye sıfatıyla 77 yaşındaki CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Geçici Meclis BaÅŸkanı oldu.

26. Dönem 1. Yasama Yılı'nın baÅŸlamasının ardından milletvekilleri, yemin edecek. 

YILMAZ GÖREVÄ° BAYKAL'A DEVRETTÄ°

TBMM BaÅŸkanı Ä°smet Yılmaz, görevini makamında düzenlenen törenle CHP Antalya Milletvekili,TBMM Geçici BaÅŸkanı Deniz Baykal'a devretti. 

Yılmaz, 26. Dönem Parlamentosu'nun yemin töreni öncesindeki devir tesliminde yaptığı konuÅŸmada, Deniz Baykal'ın, Meclis'in en tecrübeli milletvekili olarak Meclis BaÅŸkanlığı görevini yürüteceÄŸini belirtti. 

Milletin, 7 Haziran'dan daha yüksek oranla 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne katılarak demokrasiye sahip çıktığını ve Parlamento'dan umudunun devam ettiÄŸini gösterdiÄŸini vurgulayan Yılmaz, "Yüzde 85'in üzerinde katılım ve yüzde 97'nin temsil kabiliyetiyle Türkiye'nin sorunlarını çözmeye muktedir bir milli iradenin tecelligahı"  diye konuÅŸtu.

Ä°smet Yılmaz, bu dönemde mutlaka Anayasa ve Ä°çtüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinin yapılması, ülkenin her tarafında huzur ve istikrarın saÄŸlanması ve refahın artması gerektiÄŸini belirterek, milletin uzlaÅŸma istediÄŸini, bu uzlaÅŸmanın da öncelikle Meclis'te gösterilmesinin önemli olduÄŸunu kaydetti.

Yılmaz, seçimlerin ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.