Sosyal Medya

Güncel

Rus uçağı yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu düşmüş

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Bortnikov, Mısır'daki, Rus yolcu uçağının, yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu düştüğünü açıkladı.



Rus istihbarat servisi FSB, 5 Ekim'de Mısır'ın turizm kenti Åžarm El Åžeyh kentinden havalandıktan sonra Sina Yarımadası'nda düÅŸen Rus yolcu uçağının terör saldırısına uÄŸradığını açıkladı.

"SORUMLULARI DÜNYANIN NERESÄ°NDE OLURSA OLSUN BULACAÄžIM"

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin de konuyla ilgili Mısır'da düÅŸen yolcu uçağının terörist bir saldırıya uÄŸradığını ve patlayan bir bomba yüzünden düÅŸtüÄŸünü söyledi. Putin saldırının sorumlularını bulacağını özel kuvvetleri bu iÅŸ için görevlendirdiÄŸini açıkladı.

"Teröristleri dünyanın her neresinde olurlarsa olsun bulup cezalandıracağız'' diyen Putin, Rus hava güçlerinin Suriye'deki terörist gruplara yönelik operasyonları yoÄŸunlaÅŸtırması için Savunma Bakanlığı'na talimat verdi. Putin ayrıca, yolcu uçağının düÅŸürülmesinden sorumlu olanların bulunması için 'yabancı ortaklardan' da yardım isteyeceklerini söyledi.

OLAYI IŞİD ÜSTLENMÄ°ÅžTÄ°

Rus istihbarat servisi FSB, 224 yolcuyla düÅŸen Airbus A-321 tipi uçağın enkazında patlayıcı parçalarına ulaşıldığını duyurdu. Terör örgütü IŞİD, Rus yolcu uçağını düÅŸürdüklerini açıklamış, Rusya ise bu iddiaları reddetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.