Sosyal Medya

Güncel

HDP: Seçimler iptal edilsin

HDP, 1 Kasım genel seçimlerinin iptal edilmesi için YSK’ya başvurdu. İptal isteğine gerekçe olarak da partiye yönelik saldırıları ve medyada HDP’ye az yer ayrılmasını gösterdi. Ayrıca seçmenin korkutulduğu ve Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olmadığı da iddia edildi.



HDP, 1 Kasım genel seçimlerinin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na baÅŸvurdu. HDP, seçimlerin adil bir ortamda gerçekleÅŸmediÄŸi görüşünde. Ä°ptal isteÄŸine gerekçe olarak partiye yönelik saldırıları ve medyada HDP’ye az yer ayırılmasını gösterdi. Ayrıca seçmenin korkutulduÄŸu ve CumhurbaÅŸkanı’nın tarafsız olmadığı da iddia edildi. BaÅŸvuru dilekçesinde yukardaki gerekçeler sıralandıktan sonra ÅŸu ifadelere yer verildi:

“Partimiz, 1 Kasım 2015 günü gerçekleÅŸtirilen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin 'serbestlik' ve 'eÅŸitlik' ilkelerine aykırı gerçekleÅŸtiÄŸine, dolayısıyla meÅŸru olmadığına, CumhurbaÅŸkanı ve Seçim Hükümetinin büyük bir seçim yolsuzluÄŸuna imza attığına inanmaktadır. 298 sayılı Yasanın 2 nci maddesine aykırı olarak gerçekleÅŸen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin, aynı Yasanın 130 uncu maddesi uyarınca yaptığımız bu olaÄŸanüstü baÅŸvuru üzerine Yüksek Seçim Kurulunca iptaline karar verilmesini dileriz.”

BaÅŸvuru dilekçesinde partilere medyada yer verilen süreler ve seçim öncesi HDP’ye yönelik saldırılar sıralandı.

HDP seçmeninin sandığa gitmesinin engellendiÄŸi iddiası ise 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında, HDP’nin yüksek oy aldığı yerlerde katılımın düşmesi ile savunuldu.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın tarafsızlık ilkesini çiÄŸnediÄŸi iddiasına da, ErdoÄŸan’ın seçim öncesi sarf ettiÄŸi “Tek parti iktidarı”, “13 yıllık istikrar”, “2023 hedefleri” sözleri gerekçe gösterildi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.