Sosyal Medya

Güncel

Obama: ''Ä°stesek Musul'a Rakka'ya gireriz ama...''

Antalya'daki G20 zirvesine katılan ABD Başkanı Barack Obama, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Obama, ABD ordusunun istese terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya kadar girebileceğini söyledi.



ABD BaÅŸkanı Obama, G20'de teröre karşı birlik içinde durdukları yönünde sarsılmaz bir mesaj verdiklerini söyledi.

Obama, Suriye'de diplomatik çözüm noktasında, halen taraflar arasında Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad'ın durumu konusunda farklılıklar bulunduÄŸunu belirterek, "Bizim görüÅŸümüz hâlâ onun Suriye'nin geleceÄŸinde yeri olmadığı yönünde" dedi.

Obama, ABD ordusunun istese Musul, Rakka ya da Ramadi'ye kadar girebileceÄŸini ancak geçmiÅŸteki tecrübelerin tekrarlanmasından endiÅŸe ettiklerini söyledi.

"50 BÄ°N ASKER GÖNDERDÄ°K DÄ°YELÄ°M"

Obama, IŞİD tehdidine karşı Suriye'ye çok sayıda Amerikan askeri konuÅŸlandırmanın "hata" olacağını sözlerine ekledi.

ABD BaÅŸkanı, "Suriye'ye 50 bin asker gönderdik diyelim, Yemen ya da Libya'da bir saldırı olursa ne olacak" diye konuÅŸtu.

"GÜVENLÄ° BÖLGE" AÇIKLAMASI

Obama, IŞİD ile mücadelede "güvenli veya uçuÅŸa yasak bölge"nin "amaca zarar verici" olduÄŸunu belirterek, böylesi bir alan oluÅŸturmanın saha operasyonu gerektireceÄŸini söyledi. 

Obama, Suriye’de IŞİD’e koalisyon güçleri olarak 8 bin hava saldırısı yapıldığını belirterek, ÅŸöyle dedi:

“IŞİD’i yok ediyoruz. IŞİD’in geri çekileceÄŸini gördük. IŞİD bugün Suriye ve Irak’ta daha az topraÄŸa sahiptir. Bu kazanımların devam etmesi gerekirse daha fazla devletin katılımı gerekir. IŞİD’i Irak ve Suriye’de yenmek yeterli deÄŸildir. Türkiye, Lübnan, Ürdün devletleri ÅŸu anda inanılmaz büyük bir yük kaldırıyor. Bu ülkeleri mülteciler karşısında tek başına bırakamayız. Bütün ülkelerin güvenliÄŸine önem veriyoruz. Suriyeliler de dahil olmak üzere daha fazla mülteci almaya devam ettikçe terör sorunlarının yanında maÄŸdurlarda artıyor. Mültecilere kapılarımızı açmak zorundayız.  Ama güvenliÄŸi de saÄŸlamak zorundayız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.