Sosyal Medya

Dünya

'Suriye muhalifeti' Rus yanlısı Çeçen liderle görüştü - ÖZEL HABER

Rus basınında yer alan haberlere göre Çeçenistan’ın Rus yanlısı lideri Ramazan Kadırov Suriye’nin “iç muhalifet”inin temsilcileri ile görüştü.



Rus basınında yer alan haberlere göre Çeçenistan’ın Rus yanlısı lideri Ramazan Kadırov Suriye  “iç muhalefeti’’nin temsilcileri ile görüÅŸtü.

DüÅŸünce Mektebi - Rus basınında yer alan haberde “Ä°ç muhalifet” olarak bahsedilen temsilcilerin Suriye’nin parlamenterlerinden, dini ve siyasi liderlerinden oluÅŸan Ulusal UzlaÅŸma Komitesi üyeleri  olduÄŸu anlaşılıyor. Kadırov’un kendi Ä°nstagram sayfasına dayandırılan haberde temsilcilerin isimleri de geçmemektedir.

BuluÅŸmada Kadırov dış yardımları beklemeden Suriye’deki sorunu Suriyelilerin kendilerinin çözmesi gerektiÄŸini bildirerek  ABD ve Batılı ülkelerin yaptığı müdahelelerin çözümü ertelediÄŸini ve  çatışmaları kalıcı hale getirdiÄŸini ifade ediyor.

Toplantıda Kadırov’un IŞİD sıralarında savaÅŸan Çeçenlerin Çeçen halkını temsil etmediÄŸini ve bu insanların Çeçen halkıyla hiç bir aidiyetinin olmadığını ifade ettiÄŸi belirtiliyor.

Haberde Suriye temsilcilerinin de Åžam’ın daima Rusya’nın ortağı olduÄŸunu ve bu günlerde de Suriye halkının Rusya’nın  desteÄŸini  arkalarında hissettiklerini vurguladıkları belirtiliyor.

Toplantı sonunda  tarafların olumlu sonuçları olan bu görüÅŸmeleri devam ettirmeleri yönde anlaÅŸtıkları bildiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.