Sosyal Medya

Güncel

Kanada'da cami kundaklandı

Kanada'da 1994 yılında açılan cami, kimliği belirsiz kişilerce yakıldı



Kanada’nın Toronto kentinde kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi ya da kiÅŸilerce ateÅŸe verilen camide hasar meydana geldiÄŸi bildirildi.

Toronto Polisi’nden yapılan açıklamada, Peterborough-Kawartha bölgesindeki Masjid Al-Salaam Camisi'nin 14 Kasım Cumartesi gecesi kundaklandığı, olay sonrası polis ve ÅŸehir itfaiyesi müfettiÅŸlerince inceleme ve soruÅŸturma baÅŸlatıldığı belirtildi.

Kawartha Müslümanlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Kenzu Abdullah yaptığı açıklamada, olayı kınayarak 1994 yılında açılan ibadethanenin, bugüne kadar sadece 11 Eylül olaylarından sonra saldırıya uÄŸradığını, zararın 80 bin Kanada doları (173 bin lira) civarında olduÄŸunu bildirdi.

Bölge halkı, yöneticiler, politikacılar ve yoksullara yardım eden kuruluÅŸlar ile yakın iliÅŸki içinde olduklarını dile getiren Abdullah, "Kimse ile bir sorunumuz yok. Herkes ile çok köklü baÄŸlarımız var. Bölgenin tek ve en eski camisi burası. Bu tam bir nefret saldırısı" diye konuÅŸtu.

Abdullah, olayın duyulmasından sonra bölgede kiliselerdeki pazar ayinlerinde toplanan bin 440 Kanada doları (3100 lira) yardımın caminin onarımı için kendilerine iletildiÄŸini belirtti.

BAKAN MONSEF’Ä°N AÇIKLAMASI

Bölge milletvekili ve Demokratik Kurumlardan Sorumlu Devlet Bakanı Meryem Monsef de yaptığı yazılı açıklamada, olaydan duyduÄŸu üzüntüyü ifade etti.

Kanada’nın ilk Müslüman Bakanı Monsef, "Polis ve itfaiye görevlileri, 'olayın kundaklama olduÄŸunu, yangının kasten çıkarıldığını' bildirdi.  AraÅŸtırma devam ediyor, ben de takip ediyorum. Birlikte bu tür olaylara karşı nasıl bir bütün olduÄŸumuzu göstermenin tam da zamanı" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.