Sosyal Medya

Coğrafyamız

Batı Şeria'da İsrail saldırısı: 12 yaralı

İsrail işgal rejiminin Filistin'de uyguladığı şiddet politikası hız kesmiyor. Batı Şeria'da İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırması sonucu 12 Filistinli yaralandı.



Ä°srail askerlerinin Batı Åžeria'nın çeÅŸitli kentlerinde Filistinlilere müdahalesi sonucu çıkan olaylarda 12 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre Batı Åžeria'nın Bira, Beytüllahim ve Kalkilya kentlerinde Ä°srailaskerlerince eylemcilere müdahalede bulunuldu. 

Kalkilya'nın Nakkar semtinde Ä°srail askerlerinin plastik mermi ve göz yaÅŸartıcı gaz kullanarak müdahale ettiÄŸi eylemciler taÅŸ atarak karşılık verdi.

SaÄŸlık Bakanlığı yetkilileri çıkan olaylarda 4 kiÅŸinin gerçek, 8 kiÅŸinin de plastik mermi ile yaralandığını, onlarca kiÅŸinin de göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendiÄŸini bildirdi.

Yahudi yerleÅŸimcilerin, AÄŸustos'ta Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateÅŸlenen ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik nedeniyle Batı Åžeria ve Gazze'nin Ã§eÅŸitli bölgeleri Ä°srail askerleri ve Filistinliler arasında yaÅŸanan arbedelere tanık oluyor. YaÅŸanan olaylarda ekim ayının başından bu yana 70'ten fazla Filistinli öldürüldü, 10 Ä°srail vatandaşı da hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.