Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'de çatışma: 1 ölü, 4 yaralı

Dün başlayan sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin’de PKK’lıların attığı bomba 45 yaşındaki bir kadının ölümüne neden oldu.



Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde dün başlayan sokağa çıkma yasağının ikinci gününde, hendekleri kapatmaya çalışan güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışmalar sürüyor. Fırat Mahallesi Başyurt Sokak'ta PKK'lılarca atılan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda 45 yaşındaki Selamet Yeşilmen öldü, 4 kişi yaralandı.

Fırat Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin PKK’lılar yönelik müdahalesinin bulunmadığını bildiren Anadolu Ajansı, Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların vücudunda çok sayıda ÅŸarapnel parçası bulunduÄŸunu belirtti.

Hendekler kapatılıyor

Cadde ve sokaklarda kazılan hendeklerin kapatılması ile halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan operasyon devam ediyor.

Ä°ÅŸ makineleriyle Yeni Turan Mahallesi DeÄŸirmen Sokak’a giren polis ekipleri, barikata PKK’lıların patlayıcı koyduÄŸunu tespit etmeleri üzerine, çevredeki evlerde oturan vatandaÅŸları tahliye etti.

Daha sonra kontrollü şekilde patlayıcı infilak ettirildi. Patlamanın şiddetiyle bazı binalar ile elektrik ve su şebekesi zarar gördü.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.