Sosyal Medya

Dünya

Norveç ve Danimarka iltica kanununu sertleştiriyor

İsveç sınır kontrolleri başlatırken, Danimarka ve Norveç'in de iltica kanunlarını sertleştirerek, geri gönderme işlemlerini hızlandıracağı bildirildi.



Norveç ve Danimarka, iltica başvuruları kabul edilmeyenlerin daha hızlı bir şekilde yurtdışı edilebilmeleri için ilgili kanunları sertleştiriyorlar. Her iki ülke hükümetinin de gerekli değişiklikleri yaparak yeni kanun hazırladıkları ve parlamentoları tarafından hızlı bir şekilde onaylanacağı bildirildi.

Norveç hükümetinin yaptığı değişikliğe göre, bundan böyle mülteciler korunma ihtiyacı bulunmuyorsa, doğrudan sınırda geri çevrilecek. Norveç Başbakanı Erna Solberg, Rus sınırı Storskog üzerinden ülkeye gelenlerin çoğunun savaş bölgelerinden gelmediğini, bunlardan çoğunun Rusya'da oturum izni bulunduğunu söyledi. Bu yüzden bu kişilerin sınırdan geri çevrileceğini belirtti.

Rusya yaya olarak sınırı geçmeye izin vermediğinden, Storskog'a gidebilmek için mülteciler bisikletlerle Norveç'e geçiyor. Pazartesi gününden bu yana bisiklet üzerinde 372 mültecinin Norveç tarafına geçtiği bildirildi. Şimdiye kadar Norveç tarafında mültecilerin kullanıp sınıra bıraktıkları 3 bin 500 bisiklet hurdaya verildi.

Danimarka tarafından yapılan değişikliğe göre, iltica başvurusu kabul edilenlere sınırlı oturum verilecek ve ailelerini de ancak 3 yıl sonra getirebilecekler. Ayrıca polise, gelen mültecilerin kimliklerini belirlemek için gözaltına alma yetkisi verildi. Mali durumu kendisini geçindirebilecek durumda olmayan mülteciler de geri çevrilecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.