Sosyal Medya

Güncel

Hükümetten 657'yi değiştirme hazırlığı

Hükümet, memurlara iş güvencesi getiren 657 sayılı yasayı değiştirmek istiyor. Memurlar ise bu duruma karşı çıkıyor.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, devletin 'paralel yapı'ya mensup memurlardan kurtulması için memura iÅŸ garantisi saÄŸlayan '657 Sayılı Devlet Memurları Yasası'nın deÄŸiÅŸtirilmesi gerektiÄŸini söylemiÅŸti. 

Halen memurun iÅŸten atılabilmesi için terör ya da yüz kızartıcı suç iÅŸlemiÅŸ olması gerekiyor. Yeni yasayla devlet, iÅŸini yapmıyor deyip memuru atacak.

Hükümet, kamu çalışma yaÅŸamına yönelik dört yıllık bir eylem planı hazırladı. Radikal önlem paketi devlette çalışan iÅŸçi ve memurların çalışma hayatını kökten deÄŸiÅŸtirecek. Devlet Personel BaÅŸkanlığı, Maliye Bakanlığı ve diÄŸer kamu kurumu temsilcilerinden oluÅŸturulan komisyonun üzerinde çalıştığı düzenlemelerle 657 Sayılı Yasa deÄŸiÅŸtirilecek. Memurlara bazı hakların getirildiÄŸi çalışmayla, iÅŸ garantisi uygulamasına son verilecek.

Belediye ve Özel Ä°dare Çalışanları BirliÄŸi Sendikası (Bem-Bir-Sen) BaÅŸkanı Mürsel Turbay, hükümetin, tehditvari bir tutumla kamu çalışanlarının iÅŸ güvencesini yok etmeye çalıştığını belirterek, “Yanlış personel rejimlerinin cezasının memurlara kesilmesini kabul etmiyoruz. Memurun iÅŸ güvencesini elinden alacak her türlü giriÅŸimi reddediyoruz.” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.