Sosyal Medya

Güncel

Ölü sayısı 158'e ulaştı

ransa'nın başkenti Paris'te 6 ayrı yerde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda 158'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi, sınır kapıları kapatıldı.



Saldırılar, Paris'in doÄŸusunda bir restoranda, metro istasyonunda, konser salonunda silahlı ile stat yakınında 2 bombalı saldırı ÅŸeklinde gerçekleÅŸti. Saldırılarda ilk belirlemelere göre 158 kiÅŸinin öldüÄŸü ve çok sayıda yaralı olduÄŸu bildirildi. Saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attığı iddia edildi.

"100 FRANSIZ BASINI: 118 REHÄ°NE ÖLDÜRÜLDÜ

Paris'in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateÅŸ açıldı. Restorandaki saldırıyla yaklaşık aynı zamanda yine Paris'in doÄŸusunda 11. bölgede yer alan Bataclan adlı konser salonunda da ateÅŸ açıldığı kaydedildi. Konser salonunda elinde 118 rehine bulunan 2 saldırgan, polisin operasyonuyla ölü ele geçirildi. Konser salonunda yaklaşık 100 kiÅŸinin öldüÄŸü duyuruldu.

STAD YAKININDA 2 PATLAMA

Paris'in doÄŸusundaki silahlı çatışmalarla hemen hemen aynı saatlerde Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduÄŸu Stade de France'ın yakınlarında da iki patlama duyulduÄŸu bildirildi.

HOLLANDE STATTAN UZAKLAÅžTIRILDI

Fransız basınında yer alan ilk bilgilere göre maçı izlemeye gelen Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande güvenlik güçleri tarafından stattan uzaklaÅŸtırıldı.

Fransa Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'dan kriz masası oluÅŸturulduÄŸu belirtilirken Fransa Özel Harekat Polisleri'nin de alarmada bekletildiÄŸi aktarıldı.

Ä°KÄ°NCÄ° DÜNYA SAVAÅžI'NDAN SONRA Ä°LK KEZ

Saldırıların ardından, vatandaÅŸlardan evlerinden çıkmaması istendi. Paris'te 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez sokaÄŸa çıkma yasağı uygulanıyor. Polisle birlikte askerler de güvenliÄŸi saÄŸlamak için sokaklara indi. Saldırıların düzenlendiÄŸi 11. Bölge'ye 200 kadar asker konuÅŸlandırıldı. Fakat ÅŸu ana kadar yakalanan olmadığı belirtiliyor. Metroların çalışmadığı baÅŸkentte halk, sokakta kalanlar için evlerini açtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.