Sosyal Medya

Güncel

Obama ve Putin'den saldırı sonrası açıklama

ABD Başkanı Barack Obama Paris'te çok sayıda kişinin ölümüne neden olan saldırın ardından açıklama yaptı.



Obama Fransa'nın en eski müttefikleri olduÄŸunu ve yardım için Fransa'nın her zaman yanında olacaklarını açıkladı. 

Obama, Paris'teki saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, ABD olarak Fransa hükümeti ve halkının ihtiyaç duyduÄŸu her türlü yardımı saÄŸlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Fransa'nın ABD'nin en eski müttefiki olduÄŸuna iÅŸaret eden Obama, "Fransız halkı tarih boyunca birçok kere ABD ile omuz omuza durmuÅŸtur. Åžunu çok net vurgulamak isteriz ki terör ve aşırıcılığa karşı savaÅŸta onlarla birlikteyiz" ifadesini kullandı.

Obama, "Bir kez daha masum sivillere korku vermeye yönelik çirkin bir teÅŸebbüse tanıklık ettik. Bu sadece Paris'e yönelik, Fransa halkına yönelik bir saldırı deÄŸil, paylaÅŸtığımız tüm insanlık ve evrensel deÄŸerlere karşı bir saldırı. Fransa halkı ya da onların savunduÄŸu deÄŸerler üzerinde korku saçabileceklerini düÅŸünenler yanılıyor" diye konuÅŸtu.

Amerikan halkının, Fransız halkının yaÅŸam, özgürlük ve mutluluk peÅŸinde olmaya olan baÄŸlılığından güç aldığını kaydeden Obama, "Bu teröristleri adalet önüne çıkarmak ve halklarımızın yakasını bırakmayan her türlü terör ÅŸebekesinin peÅŸine düÅŸmek için Fransız halkı ve dünya genelindeki uluslarla birlikte çalışma yolunda gereken her ÅŸeyi yapacağız" dedi.

Saldırılarla ilgili detayları henüz bilmediklerini, arkasında kimin olduÄŸuna dair bu aÅŸamada bir spekülasyon yapmak istemediÄŸini, olayların akışının hala sürdüÄŸünü ifade eden Obama, "CumhurbaÅŸkanı Hollande'ı bu zamanda aramamayı tercih ettim çünkü ÅŸu anda çok meÅŸgul olduÄŸunu tahmin ediyorum" diye kdnuÅŸtu.

Obama, Hollande ile gelecek birkaç gün içinde doÄŸrudan temas kuracağını söyledi.

PUTÄ°N, PARÄ°S'TE ÖLENLER Ä°ÇÄ°N TAZÄ°YELERÄ°NÄ° BÄ°LDÄ°RDÄ°

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te meydana gelen patlamalarda ölenler için baÅŸsaÄŸlığı diledi. Kremlin basın sözcüsü Dmitri Peskov, “Putin, Paris’te meydana gelen patlamalarda ölenler için taziyelerini bildirdi ve Fransa CumhurbaÅŸkanı’na destek ve dayanışma mesajlarını iletti” dedi.

Ayrıca Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Parislilere destek mesajı gönderdi. Zaharova mesajında, “Paris’ten korkunç haberler okuyorum. Patlamalarda ölenlerin ve açılan ateÅŸlerin sayısı artıyor. Basın tiyatroda rehinelerin olduÄŸunu yazıyor, dehÅŸet verici! Parisliler, Fransa, sizinle birlikteyiz. Dayanın! Acınız acımızdır” sözlerine yer verdi.

Fransa’nın baÅŸkenti Paris’te dün akÅŸam saatlerinde meydana gelen 4 ayrı patlama sonucunda en az 60 kiÅŸi öldü ve yaklaşık 100 kiÅŸi ise rehin alındı. Saldırıların ardından Fransa’da olaÄŸanüstü durum ilan edildi. Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande saldırılardan sonra ülkedeki tüm sınırların güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.

MERKEL: DAYANIÅžMA Ä°ÇERÄ°SÄ°NDEYÄ°Z

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, saldırılarla ilgili olarak derin bir üzüntü duyduÄŸunu belirtti.

Merkel yaptığı yazılı açıklamada, Paris'ten gelen haber ve görüntülerden dolayı derin bir üzüntü duyduÄŸunu vurgulayarak, ''Kalbim, muhtemelen bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ve Paris'teki tüm insanlarla beraber. Fransa hükümetiyle irtibat halindeyiz ve kendilerine Almanya'daki insanların Fransa ile dayanışma içerisinde olduÄŸunu ilettik'' ifadelerini kullandı.

CAMERON: SARSILDIM

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, saldırılarla sarsıldığını belirterek, "Yardım için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Saldırılara, Ä°ngiltere'de BaÅŸbakan David Cameron, DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond ve ana muhalefetteki Ä°ÅŸçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Twitter aracılığıyla tepki gösterdi.

Cameron Twitter hesabından, "Paris'te bu gece meydana gelen olaylarla sarsıldım. DüÅŸüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden geleni yapacağız" mesajını paylaÅŸtı. 

DışiÅŸleri Bakanı Philip Hammond da paylaÅŸtığı mesajda, "Paris'te bu gece meydana gelen saldırılarla derinden sarsıldım. DüÅŸüncelerim kurbanlar ve sevdikleriyle. Rehin alınanlar olduÄŸu yönündeki haberler nedeniyle kaygılıyım" ifadelerini kullandı.

Ä°ÅŸçi Partisi lideri Corbyn de "DüÅŸüncelerim bu gece Parislilerle. Fransız halkıyla dayanışma içindeyiz. Bunlar alçakça ve ahlaksızca saldırılar" ÅŸeklinde mesaj yayımladı.

AB VE NATO'DAN AÇIKLAMA

Avrupa BirliÄŸi (AB) ve NATO'dan Paris'te gerçekleÅŸen saldırılar sonrasında Fransa'ya destek ve beraberlik açıklamaları yapıldı. 

Brüksel'deki yetkililer, Paris'teki saldırılarla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesaplarından açıklamalarda bulundu.

AB Konseyi BaÅŸkanı Donald Tusk, "Paris'te gerçekleÅŸen saldırıları ÅŸok içerisinde izliyorum. Fransa halkı ve yetkilileriyle tam dayanışma içerisindeyim ve onların acısını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu BaÅŸkanı Jean Claude Juncker, "Paris'te yaÅŸanan olaylardan dolayı derin ÅŸok yaÅŸadım. Fransa'daki insanlarla tamamen birlik içerisinde duruyoruz” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) BaÅŸkanı Martin Schulz da "Paris'ten korkunç haberler geldi. DüÅŸüncelerimiz, saldırıların maÄŸdurlarıyla ve yetkililerle" açıklamasını yaptı.

AB Dış iliÅŸkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Paris'te yaÅŸanan terör olaylarının acısını paylaÅŸtığını belirterek, “Avrupa Fransa ve Fransa halkı ile beraber" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bu gece Paris'te yaÅŸanan dehÅŸet verici saldırılardan dolayı derinden ÅŸoka uÄŸradım. DüÅŸüncelerim maÄŸdurların aileleri ve Fransa halkıyla beraber. Terörizme karşı mücadelede güçlü ve birlik halinde duruyoruz. Terörizm demokrasiyi asla maÄŸlup edemeyecek" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.