Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'den Doğu Kudüs atağı

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah kentindebulunan Filistin devlet kurumlarını Doğu Kudüs'e taşımak için uğraştıklarını söyledi



Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmut Abbas, Batı Åžeria'daki Ramallah ÅŸehrinde Çin'in desteÄŸi ile yapılan yeni dışiÅŸleri bakanlığı binasının açılış töreninde yaptığı konuÅŸmada, "Bugün Ramallah'ta yarın baÅŸkent Kudüs'te. Önemli kurumlarımızı en kısa sürede oraya taşımak için çalışıyoruz" dedi.

Çin BaÅŸbakan Yardımcısı Wang Yang'un da açılışı sırasında hazır bulunduÄŸu törende, Çin'in Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık konusundaki beklentilerini eskiden olduÄŸu gibi ÅŸimdi de desteklemeye devam ettiÄŸini belirten Abbas, Çin heyetine "Sizleri ebedi baÅŸkentimiz DoÄŸu Kudüs'te ağırlayacağımız günü bekliyoruz. Filistin halkına sunduÄŸunuz her ÅŸey için teÅŸekkür ederiz" dedi.

Filistin Devlet Kurumları, Ä°srail'in engellemesi nedeniyle Kudüs'e 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve Ä°srail'in ayrım duvarıyla Kudüs'ten ayırdığı Ramallah ÅŸehrinde bulunuyor. BaÅŸta devlet baÅŸkanlığı binası "Mukata" olmak üzere tüm devlet kurumları bu ÅŸehirde yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.