Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kazakistan da Mısıra uçuşları yasakladı

Uçuşların durdurulmasının nedeninin, Mısır’da durumun istikrarsız olması ve Kazakistan vatandaşlarının güvenliğine ilişkin olduğu açıklandı



Kazakistan Havacılık Kurumu, turizm ÅŸirketlerini Mısır’a uçuÅŸların durdurulmasına iliÅŸkin bilgilendirdi.

UçuÅŸların durdurulmasının nedeninin, Mısır’da durumun istikrarsız olması ve Kazakistan vatandaÅŸlarının güvenliÄŸine iliÅŸkin olduÄŸu açıklandı.

Kazakistan Havacılık Kurumu, turizm ÅŸirketlerini Mısır’a uçuÅŸların durdurulmasına iliÅŸkin bilgilendirdi.UçuÅŸlar, Mısır’da Rusya Kogalımavia Hava Yolu ÅŸirketinin uçağının düÅŸmesine iliÅŸkin araÅŸtırmaların tamamlanmasına kadar etrelendiÄŸi bildirildi.

Mısır’a gitmek için tur alan Kazakistan turistlerinin ya paraları iade edilecek veya Ä°stanbul ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri üzerinden aktarmalı olarak Mısır’a gönderilecek.

Rusya Kogalımavia Hava Yolu ÅŸirketine ait, Åžarm El-Åžeyh-Sankt Petersburg uçuÅŸunu yapan A321 uçağı, Sina yarımadasında 31 ekimde kazaya uÄŸradı. Rusya tarihinde yaÅŸanmışi enbüyük uçak kazası olan bu kazada, 7 mürettebat dahil 224 kiÅŸi yaÅŸamını kaybetti.

Kaza nedenleri incelenirken, uçağın IŞİD tarafından da vurulması ihtimalleri tartışılıyor. Sina yarımadasında faaliyette olan IŞİD’a baÄŸlı terör örgütü, uçağın kendileri tarafından vurulduÄŸunu açıklamıştı.

Rusya tarafı Mısır’a uçuÅŸları geçici olarak yasaklamasının ardından, Rusya Komunist Partisi Milletvekilleri, Devlet BaÅŸkanı Putin’e güvenlik sorunları nedeni ile Türkiye ve Tunus’e de uçuÅŸ yasağı getirilmesini teklif etti.

kaynak: Trend Haber Ajansı Türkiye Masası

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.