Sosyal Medya

Coğrafyamız

Peşmerge ve Şii Türkmenler çatıştı

Irak'ta Kerkük'e bağlı Tuzhurmatu'da peşmerge güçleri, Şii Türkmen milislerle çatıştı. Aralarında sivillerin de olduğu 17 kişi öldü, 60 kişi yaralandı.



Irak’ın kuzeyinde Kerkük kentini BaÄŸdat’a baÄŸlayan karayolunda peÅŸmerge güçleri 'HaÅŸdu Åžabi' güçlerine baÄŸlı Türkmen milisleriyle çatıştı. Çatışmada 17 kiÅŸi öldü. 60 kiÅŸi de yaralandı. Ölenlerin arasında siviller de bulunuyor. Tuzhurmatu Kaymakamı Åželal Abdülbaban, iki gruba mensup toplam 40 kiÅŸinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yerel güvenlik Komitesi BaÅŸkanı Rıza Muhammed Kevser, iki grubun Kerkük’ün Tuzhurmatu bölgesinde birbirlerine karşı otomatik silah ve roketler kullandığını söyledi. Kevser, meydana gelen ÅŸiddet olaylarından dolayı bölgede sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildiÄŸini ifade etti.

Tuzhurmatu denetimini elinde bulunduran Talabani'nin Partisi KYB’ye baÄŸlı peÅŸmergeler, çoÄŸunlukla Åžiilerden oluÅŸan HaÅŸdu Åžabi milislerinden bir grubun güvenlik noktalarında durmayı kabul etmediklerini ve çatışma yaÅŸandığını iddia etti. HaÅŸdu Åžabi milisleri ise Irak ordusunun 2014 yılında bölgeden çekildikten sonra denetimi eline alan peÅŸmergenin onlara sebepsiz saldırdığını öne sürdü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.