Sosyal Medya

Coğrafyamız

Muhaliflerden Esed'e darbe

Halep'e bağlı el-Hadır'da Esed güçleriyle muhalifler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda 40 rejim askeri öldürüldü, 5 tank imha edildi.



Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı el-Hadır beldesinde Rus savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle operasyon düzenleyen Esedgüçleri ile muhalifler arasında yaÅŸanan ÅŸiddetli çatışmalarda 40 rejim askerinin öldüÄŸü, 5 tankın imha edildiÄŸi bildirildi.

AA muhabirinin Halep'te yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Esed güçleri Rus savaÅŸ uçaklarının desteÄŸiyle, Halep'in güneyindeki el-Hadır beldesi ve çevresine ağır silahlarla saldırdı düzenledi.

Söz konusu belde ve çevresinde muhaliflerle rejim güçleri arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığını belirten kaynaklar, Rus uçaklarının havadan Esed rejimine baÄŸlı güçlere destek verdiÄŸini aktardı. Muhaliflerin 40 rejim askerini öldürdüÄŸü, çok sayıda askeri araç ile 5 tankı imha ettiÄŸi belirtildi. 

Bu arada, bölgedeki yerel medya aktivistleri, rejimin ağır silahlarla saldırdığı el-Hadır beldesinin bir kısmında kontrolü saÄŸladığını, muhaliflerin ise kısa sürede tekrar rejimin kontrolünden söz konusu bölgeyi geri aldıklarını kaydetti.

Belde ve çevresinde çatışmaların devam ettiÄŸine iÅŸaret eden aktivistler, muhaliflerin, içinde yabancı uyruklu milislerin de bulunduÄŸu çok sayıda rejim askerini esir aldığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.