Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ruhani: ABD özür dilerse büyükelçilikler açılır

İran lideri Ruhani ABD ile yeniden ilişki kurmalarının bu ülkenin özür dilemesine bağlı olduğunu söyledi



Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, ABD'nin özür dilemesi halinde bu ülke ile diplomatik iliÅŸkileri yeniden kurabileceklerini söyledi.

Ä°ran lideri, Ä°talya ziyareti öncesinde Corriere Della Sera gazetesine konuÅŸtu. Ruhani yaptığı açıklamada iki ülkenin karşılıklı iyi iliÅŸkiler kurması ve büyükelçilik açmasının mümkün olduÄŸunu ancak bunun için ABD'den özür beklediklerini kaydetti.

Hasan Ruhani, ülkesinin P5+1 ülkeleri ile vardığı nükleer anlaÅŸmanın doÄŸru uygulanması ile yeni bir dönemin baÅŸlayabileceÄŸini belirterek bunun için ABD'nin bununla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiÄŸini ifade etti. Ruhani, ABD'nin payına düÅŸeni yapmaması halinde iliÅŸkilerin eskisi gibi gerileceÄŸinin altını çizdi.

Ruhani, iki ülkenin büyükelçiliklerinin bir gün muhakkak açılacağını fakat ülkelerin tavırlarının daha önemli olduÄŸunu kaydetti ve ABD'nin bu konuda anahtar rolü oynadığını savundu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, 14 - 15 Kasım tarihlerinde İtalya'yı ziyaret edecek. 15 - 16 Kasım tarihlerinde ise Fransa'da temaslarda bulunacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.