Sosyal Medya

Güncel

İHH bu kış 2 milyon kişiye ulaşacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, bini aşkın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği kampanya kapsamında, 23 ülkeden 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardımda bulunacak



Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı, bini aÅŸkın sivil toplum kuruluÅŸunun katkısıyla düzenlediÄŸi "Kış Kampanyası"yla 23 ülkeden 2 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibine yardımda bulunacak. 

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde kampanyaya iliÅŸkin düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı Genel BaÅŸkanı Bülent Yıldırım, dünyanın her tarafındaki ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek istediklerini söyledi. 

Dünyanın farklı bölgelerinde kış ÅŸartları nedeniyle zor durumda kalan insanlar olduÄŸuna dikkati çeken Yıldırım, 30 yıldır bu durumdaki insanlara yönelik çalışmalar yaptıklarını aktardı. 

Yıldırım, "Bizi en çok acıtan, bombaların düÅŸmesi, mermilerle vurulan insanların ölmesi deÄŸil kimsesiz, garip, mülteci, yolda kalmış, bir çadıra muhtaç halde açlıktan ölmüÅŸ insanların cesetleridir. Biz, bunlara da ÅŸahit olduk" dedi. 

Herkesi mazlumların yanında olmaya davet eden Yıldırım, Suriye'deki iç savaÅŸa iliÅŸkin "Rusya, saldırmaya baÅŸladığı andan itibaren çok acımasız, profesyonel saldırıyor. Milyonlarca insan, yine iç ve dış göçe katılmış durumda. Åžu an sadece kendi kamplarımızda 180 bin kiÅŸi var" diye konuÅŸtu. 

Kamplarda her gün binlerce insanla ilgilendiklerini anlatan Yıldırım, "Milyonlarca insana bakabilir hale gelmemiz lazım. O nedenle kış kampanyamız, bu insanların kışı atlatması, biz ve neslimize dua etmesi açısından çok önemli" ifadelerini kullandı. 

Yıldırım, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Biz istiyoruz ki maddi durumu ne olursa olsun, en zengininden en fakirine kadar 6 eksiÄŸin tamamlanmasını istiyoruz. Mesela, bir kutu bebek bisküvisi 5, bot 30 lira. Bir battaniye, eldiven, hepsi böyle küçük miktarlara alınabilecek ÅŸeyler. ÇocuÄŸunuz, okulda israf ettiÄŸi parayla bir çocuÄŸun ayakkabısını giydirebilir. Bunu çocuklarımıza öÄŸretelim. Ä°ÅŸte, binden fazla dernek, bu kampanyaya destek verecek. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Her kayıpta biri gözyaşı döküyor. Allah, 'Bir evde bir yetimin gözyaşı varsa o ev harap olmuÅŸtur' diyor. Allah, hepinizden razı olsun. Bizi hiç yalnız bırakmadınız. Sizler, yeryüzünün iyilik meleklerisiniz." 

Suriye'de günde 1 milyon ekmek dağıtımı yaptıklarını ve bu sayının 2 milyona çıkarılması gerektiÄŸinin altını çizen Yıldırım, yardımseverlerden vakfın "Un Kampanyası"na destek olmalarını istedi. 

2 MÄ°LYONU AÅžKIN Ä°HTÄ°YAÇ SAHÄ°BÄ°NE ULAÅžILMASI HEDEFLENÄ°YOR   

"FotoÄŸraftaki 6 EksiÄŸi Tamamlayın" sloganıyla yeryüzünde yoksulluk, savaÅŸ, hastalık ve afetlerden ötürü zorlu kış ÅŸartları altında yaÅŸam mücadelesi veren insanlara yönelik kampanyayla Afganistan, BangladeÅŸ, Bosna-Hersek, Filistin, Irak, Kosova, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Suriye, Ürdün ve Yemen'in de aralarında bulunduÄŸu 23 ülkede 2 milyonu aÅŸkın ihtiyaç sahibine yardım ulaÅŸtırılması amaçlanıyor. 

Bu kapsamda ihtiyaç sahiplerine yardımseverlerin katkılarıyla bot, battaniye, mont, atkı, bere, mama ve bebek bisküvisinden oluÅŸan 125 lira deÄŸerindeki "Acil Kış Yardım Paketi" gönderilecek. 

Kampanyaya Vakfın banka hesap numaralarıyla veya "online.ihh.org.tr" adresi üzerinden kredi kartıyla bağış yapılabilecek. Ayrıca "KIÅž" yazıp 3072'ye kısa mesaj gönderilerek kampanyaya 5 lira katkıda bulunulabilecek. 

Kampanyanın tanıtım toplantısına eski Suriye Türkmen Meclisi BaÅŸkanı Samir Hafez, Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Levent Uslu ile Özgür-Der Genel BaÅŸkanı Rıdvan Kaya ve bini aÅŸkın sivil toplum kuruluÅŸunun temsilcileri katıldı. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.