Sosyal Medya

Dünya

Rus nükleer belgeleri

Rus kanallar "yanlışlıkla" Kremlin'in gizli nükleer silah planını yayınladı



Ä°ki Rus kanalı yanlışlıkla Kremlin'in gizli nükleer silah planını yayınladı. Kremlin olayı doÄŸrularken, bundan sonra böyle kazaların yaÅŸanmaması için önlemler alınacağı açıklandı.

Putin’in savunma kurmaylarıyla gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıyı takip eden TV kanalları, basından gizli tutulan Rus yapımı yeni nükleer denizaltı sistemi ‘Status-6’ hakkında bilgilerin yer aldığı bazı dokümanları ‘kazayla’ yayınladı.

TV kanallarının yol açtığı skandalı doÄŸrulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Status-6 hakkındaki dokümanların bilinçli ÅŸekilde görüntülenmediÄŸini vurgulayarak “Bazı gizli verilerin kameralara yansıdığı doÄŸru, ama sonra tüm görüntüler silindi. Umarız bu bir daha tekrarlanmaz. Bunu engellemek için gereken her önlemi alacağız” dedi.

Basına yansıyan haberlere göre, ‘Status-6’ nükleer denizaltı sistemi, NATO’ya ait radarlar dahil her tür füze savunma sistemini by-pass etmek için tasarlandı. Güçlü silahlarla donatılan sistemin, düÅŸman kıyılarındaki ekonomik tesislerde ağır tahribata yol açma kapasitesine sahip olduÄŸu belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.