Sosyal Medya

EÄŸitim

Bosna Hersek'te Türkçe için zil çalacak

Türkçe, Bosna Hersek Federasyonu'ndaki Una-Sana Kantonu'ndaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.



AA'nın haberine göre: Türkçe, Bosna Hersek Federasyonu'ndaki 10 kantondan biri olan Una-Sana Kantonu'ndaki ilk ve orta dereceli okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.

Türkçe'nin söz konusu kantonda seçmeli ders okutulmasıyla ilgili protokol, Yunus Emre Enstitüsü ile Una-Sana Kantonu EÄŸitim Bakanlığı arasında imzalandı.

Türkiye'nin Saraybosna BüyükelçiliÄŸi'ndeki törene, Büyükelçi Cihad Erginay, Bosna Hersek Federasyonu EÄŸitim Bakanı Elvira Dilberoviç, Una-Sana Kantonu EÄŸitim Bakanı Adis Muharemoviç, Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ve diÄŸer davetliler katıldı.

Büyükelçi Erginay, yaptığı konuÅŸmada, iki ülke arasındaki uzun yıllara dayalı tarihi ve kültürel iliÅŸkiler çerçevesinde Bosna Hersek'te Türkçe öÄŸrenmeye yönelik ilginin her geçen gün arttığını belirterek, bundan büyük memnuniyet duyduÄŸunu ifade etti.

Bosna Hersek Federasyonu EÄŸitim Bakanı Elvira Dilberoviç de yapılan çalışmalar ve harcanan emek karşısında "büyülendiklerini" kaydederek, bu projeyi uzun vadeli, özenle biçilmiÅŸ ve içi dolu olarak gördüÄŸünü söyledi.

Una-Sana Kantonu EÄŸitim Bakanlığı ile imzalanan protokolden duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Dilberoviç, Una-Sana Kantonu ile okullarında Türkçe okutulan kanton sayısının yediye çıktığını ve kalan üç kantonun da bu aileye katılmasını ümit ettiÄŸini belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Akif Yaman ise Bosna Hersek'in ilk CumhurbaÅŸkanı merhum Aliya Ä°zzetbegoviç'in "Ä°ki millet ancak aynı dili konuÅŸursa anlaÅŸabilir" sözüne atıfta bulunarak, "Biz de bu baÄŸlamda, buradaki çocuklara Türkçe öÄŸretmeye çalışıyoruz. Türkiye ile aradaki kültürel baÄŸları, geçmiÅŸten gelen tarihi baÄŸları daha da kuvvetlendirmek, birbirimizi daha da iyi anlamak adına bu faaliyetlere devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.