Sosyal Medya

Coğrafyamız

Beyrut'taki saldırıları IŞİD üstlendi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir alışveriş merkezinin önünde iki intihar saldırısı gerçekleşti. En az 43 kişi öldü, 240 yaralı var. Saldırıyı IŞİD üstlendi.



Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki kalabalık bir alanda iki patlama meydana geldi. Lübnan Hizbullahı’nın kalesi olarak bilinen bölgede meydana gelen intihar saldırısında en az 43 kiÅŸi hayatını kaybetti, 240 yaralı var. Al Jazeera'ye bilgi veren Lübnan Kızıl Haç örgütü, ölü sayısının artabileceÄŸini söyledi.

Polisin verdiÄŸi bilgiye göre, iki intihar bombacısı yaya olarak Borj Al Brajne semtindeki bir alışveriÅŸ merkezinin önünde saldırıyı gerçekleÅŸtirdi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Üçüncü saldırgan patlatamadan öldü

Lübnan Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, üçüncü bir intihar saldırganının daha olduÄŸunu ancak patlamalar esnasında kendi üstündeki bombaları patlatamadan bu kiÅŸinin öldüÄŸünü söyledi. Üçüncü saldırganın cesedi, kalabalığın arasında bulundu.

Ülke genelinde Hizbullah’ın popüler olduÄŸu bölgelere yönelik intihar saldırıları sıkça yaÅŸanmasına karşın, Beyrut’un bu bölgesine yönelik bir intihar saldırısı en son Haziran 2014’te yaÅŸanmıştı. Lübnan Hizbullah'ının son 4 yıldır Suriye'ye Esed yönetimi tarafında savaÅŸmak üzere yüzlerce savaÅŸçı gönderdiÄŸi biliniyor.

Parlamentoda saygı duruşu

Patlamaların olduÄŸu sırada bir yıldır toplanamayan Lübnan Parlamentosu ise seçim yasası ve ülkenin Dünya Bankası'ndaki kredileriyle ilgili kanun tasarılarını görüÅŸüyordu.

Patlamaların ardından parlamentoda 1 dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu. Meclis BaÅŸkanı Nebih Berri, oturumun cuma gününe ertelediÄŸini duyurarak görüÅŸmeleri sonlandırdı.

Kaynak: Reuters, AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.